Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Дніпрянам розповіли про наслідки об’єднання двох університетів

24 лютого Кабмін прийняв постанову про реорганізацію Національної академії державного управління при Президентові України, а також регіональних інститутів держуправління.

Так, Дніпропетровський регіональний інститут НАДУ приєднають до Національного технічного університету «Дніпровська політехніка».

Ректор НТУ «Дніпровська політехніка» Геннадій Півняк на пресконференції в ІА Мост-Днепр розповів про наслідки такого об’єднання.

«Все регіональні академії державного управління приєднані до відповідних навчальних закладів, а Національна академія державного управління до Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Мета об’єднання вказана у відповідній постанові — це укрупнення університетів, зміцнення їхньої мощі та надання системності в організації навчальної діяльності, виходячи з нових альтернатив і реалій. Ми готові до такого об’єднання, оскільки «Дніпровська політехніка» розвивається досить активно. Університет продовжує приймати студентів. У минулому році ми прийняли більше 2 тис. першокурсників, з них більше тисячі — на бюджет», — повідомив ректор НТУ.

Геннадій Півняк поділився своєю думкою щодо об’єднання університетів.

«Приєднання ДРІДУ НАДУ ми розглядаємо спокійно. Упевнений, що це об’єднання допоможе розвитку інституту НАДУ, в якого розвинена сильна інфраструктура. Інститут має авторитет, завдяки керівництву на чолі з Серьогіним Сергієм Михайловичем і потужному викладацькому складу.

Ми впевнені, що присутність такої інфраструктури як інститут НАДУ поліпшить діяльність нашого університету, оскільки у студентів з’явиться можливість спілкування з цікавими людьми. Спілкування з кращими представниками сфери самоврядування надасть можливість пізнати світ, свідомо розібратися в економіці, а також посприяє взаємному посиленню можливостей і отримання необхідних регіону фахівців», — заявив він.

Ректор «Дніпровської плітехнікі» зазначив, що очікується відповідна постанова Міністерства освіти, де буде визначено порядок і положення інституту як структурного підрозділу «Дніпровської політехніки».

«Будуть визначені штат співробітників і обсяг фінансування, а 2 ВНЗ стануть єдиним навчальним закладом. Назва нового ВНЗ ще обговорюється, і ми очікуємо рішення Міністерства освіти», — повідомив він.

Також Геннадій Півняк підкреслив, що планується максимальне збереження структури інституту, щоб надати йому можливість розвиватися в нових умовах.

«Керівництво буде продовжувати працювати, але тепер воно буде обиратися вченою радою університету. Всі спеціалізації залишаться, для студентів і абітурієнтів нічого не зміниться», — резюмував він.

На думку ректора НТУ «Дніпровська політехніка», об’єднання ВНЗ відбудеться протягом березня.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.