Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На акції протесту в Кривому Розі працівники комбінату «АрселорМіттал» вимагають збільшення зарплат

У Кривому Розі протестують працівники підприємства «АрселорМіттал Кривий Ріг». За повідомленням Суспільного, в акції бере участь 400-500 людей, які, за їхніми словами, незадоволені мізерним підвищенням зарплат з 1 травня, яке анонсувала адміністрація.

Голова первинної профспілки металургійної і гірничодобувної промисловості України ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Наталія Маринюк каже: адміністрація комбінату в односторонньому порядку ухвалила рішення про підняття зарплат на 5% без погодження з профспілкою.

«Робітники обурені таким рішенням, тому було ухвалене рішення провести акцію протесту і вимагати від керівництва підвищення зарплат, відповідно до умов міжгалузевої угоди. Запрошували представників адміністрації, але не отримали від них відповіді«, – зазначила вона.

«Офіційні профспілки зазвичай вдаються до крайніх заходів, коли у людей уривається терпець. Ми підтримуємо рішення первинної профспілки. На жаль, підняття зарплати на «АрселорМіттал Кривий Ріг» відбувається після якихось потрясінь», – сказав голова міської профспілки металургійної і гірничодобувної промисловості Анатолій Макаренко.

На комбінаті ці заяви й саму акцію протесту поки не коментують.

Речниця комбінату Анна Гатілова заявила: «Можливо, буде пресреліз. Щодо коментарів – зараз усе швидко змінюється, подивимося, можливо щось зміниться і будуть коментарі. Наразі нічого не можу стверджувати».

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Майже 6 тис. грн за гігакалорію. Криворізькі підприємці провели акцію проти високих тарифів на тепло
У Кривому Розі таксисти перекрили центр міста, вимагаючи підвищення тарифів
На Дніпропетровщині підприємці вийшли на акції протесту проти фіскалізації
Перевізники Кривого Рогу протестували біля міськради: що буде з тарифами на проїзд?
У Кривому Розі через невиплату зарплати й «ковідних» протестували медики