Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Невиміряна температура та відсутність плакатів. Які порушення карантину виявили в магазинах Дніпра

У Дніпрі працівники Держпродспоживслужби перевірили магазини в одному з торговельних центрів. За результатами склали один протокол та надали пропозиції щодо профілактики розповсюдження коронавірусної інфекції двом магазинам. Усього під вибіркову перевірку потрапило три магазини. Які порушення знайшли – репортаж Суспільного.

Працівники Держпродспоживслужби перевіряють магазин косметики в одному з торговельних центрів міста. Тут виявили порушення карантину: перед початком роботи продавчиня Людмила Степанова не виміряла температуру свого тіла. На підставі цього на неї склали протокол.

«Звичайно, недопрацювання є, усі ми люди, але будемо старатися», – каже продавчиня.

Під вибіркову перевірку потрапило ще два магазини, у яких продають одяг та окуляри. За незначні порушення продавці отримали пропозиції щодо профілактики коронавірусної інфекції, зазначає представниця Держпродспоживслужби в області Маріанна Лужва.

«Ми побачили, що межувальна лінія була стерта. Тому ми надали пропозицію, щоб її встановили», – сказала Маріанна Лужва.

Працівники магазинів повинні виправити недоліки, їх перевірять під час наступного моніторингу. Складений протокол розглянуть у Головному управлінні Держспоживслужби та випишуть штраф на власника магазину. Подібні перевірки у місті проводять щоденно, основні порушення, за словами представниці Держпродспоживслужби Маріанни Лужви, – незаповнений журнал температури тіла та відсутність інформації щодо профілактики коронавірусу.

«Повинно бути інформування клієнтів щодо встановлених обмежень. У великих супермаркетах візки для покупок розмішується окремо, з табличною «продезінфікований»», – каже фахівчиня.

Усього з 1 січня в області перевірили понад 8 тисяч суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі та послуг. У більше тисячі виявили порушення та надали пропозиції щодо профілактики розповсюдження коронавірусної інфекції. Виписали понад 200 протоколів.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: МОН рекомендує перевести студентів та учнів 5-11 класів на дистанційне навчання
Дніпропетровщину перевели до «жовтої» карантинної зони
Правила роботи у жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки
Як українці дотримуються заходів безпеки проти COVID-19: результати опитування
Як організувати ефективну роботу консультативно-дорадчих органів (ВІДЕО)