Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Посилення карантину: як у Дніпрі працюватимуть школи, дитсадки, гуртки, заклади культури та спорту

Додаткові карантинні обмеження, запроваджені у Дніпрі, стосуються і гуманітарної сфери. З 29 березня по 13 квітня учні 5–11 класів навчатимуться дистанційно, тоді як заклади дошкільної освіти та початкова школа працюватимуть у звичайному режимі. 

«Наші педагогічні працівники в умовах карантинних обмежень уже набули певного досвіду організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання через онлайн-платформи чи іншого типу змішаного навчання у різних режимах. Це і відеоконференції, і спілкування з учнями в чаті тощо. Також відповідним наказом Міносвіти через поширення COVID-19 по всій території країни учнів 4-х та 9-х класів звільнено від проходження державної підсумкової атестації», – розповіла під час пресконференції 26 березня заступниця директора – начальниця управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Оксана Салогуб.

Навчально-тренувальний процес продовжується для членів збірних команд України, груп вищої спортивної майстерності, спеціалізованої підготовки та базової підготовки 3-го року навчання, спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл, але з обмеженнями – не більше ніж 8 осіб на групових заняттях, а також не більш як один спортсмен на 20 кв. м.

«Також дозволено працювати басейнам для тренування збірних команд України та спортивно-тренувальних груп за умови перебування до 4 осіб на одній доріжці. Дозволено проводити офіційні спортивні заходи, матчі командних ігрових видів спорту професійних клубів, які є в єдиному календарному плані спортивних заходів України, але без глядачів та з дотриманням санітарних норм», – підкреслив начальник управління спорту ДМР Олександр Осипов. Він також наголосив, що навчально-тренувальний процес, який проходить на базах загальноосвітніх закладів, дозволено для спортсменів ДЮСШ і представників збірних команд України.

Зі свого боку начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов зазначив: «Відвідування закладів культури дозволено із наповненістю залів менше ніж 50 % місць. А мистецькі, музичні, художні школи, школа класичного танцю, а також клубні формування закладів культури переходять до 13 квітня на дистанційне навчання».

За словами заступниці начальника управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики ДМР Ганни Браткової, проводити масові заходи в закладах позашкільної освіти міста заборонено: «Усе, що планували, організовуватимемо або дистанційно, тобто в онлайн-форматі, або перенесемо на інші дати. Вихованці закладів позашкілля теж перейшли на навчання у дистанційному режимі. Наші викладачі цілком володіють навичками такої роботи».

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: МОН рекомендує перевести студентів та учнів 5-11 класів на дистанційне навчання
Дніпропетровщину перевели до «жовтої» карантинної зони
Правила роботи у жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки
Як українці дотримуються заходів безпеки проти COVID-19: результати опитування
Як організувати ефективну роботу консультативно-дорадчих органів (ВІДЕО)