Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Пройшли пішки найдовше місто Європи: в Кривому Розі екстремали провели піший 21-годинний марафон

У Кривому Розі організували піший марафон «Дангіон». Екстремали подолали майже 89 кілометрів за 21 годину. Пройшли місто від крайньої північної до крайньої південної точки, від пам’ятної стели у Тернівському районі до залізничної станції у Інгулецькому. Із собою взяли прапор України. Свій марафон команда фільмувала, відзнятими кадрами та враженнями поділилася з кореспондентами Суспільного.

Семеро учасників пішого марафону стартували опівночі 7-го березня від крайньої північної точки Кривого Рогу. У складі команди – шестеро чоловіків та одна дівчина. Ініціатор марафону, блогер та екстремал Микола Єрошкін, говорить: самі кинули собі виклик – подолати майже 90 кілометрів за добу.

«Це перевірка самих себе, своїх можливостей та здібностей», — вважає він.

Попередньо дистанцію виміряли, проїхавши цим же маршрутом автівкою. Єдина у складі команди дівчина – студентка Ірина Невідомська. Говорить, долучитися до марафону вирішила спонтанно.

«Я знала, що це буде дистанція приблизно 85 км. Попередили, що це буде важко», – каже вона.

Для мандрівника та екстремала Миколи Єрошкіна ходити на довгі дистанції – не вперше. Розповідає, торік пройшов 57 км. Цього разу поставив вищу планку.

На шляху мандрівників супроводжувала автівка з усім необхідним – медикаментами, запасним взуттям, одягом, їжею та водою. Це звичайні засоби безпеки, говорить Микола.

Марафонців скрізь зустрічали тепло, додає він.

«Люди нас пізнавали, підходили. Просто зупинилася автівка, з неї вийшов чоловік, каже: ви такі гарні, класні, ви, мабуть, голодні. Виніс нам солодощі. Люди махали нам з балконів, люди кричали нам з вікон, сигналили з автівок», – поділився враженнями учасник.

У кроках марафонці за допомогою гаджетів наміряли 88 кілометрів 800 метрів від крайньої північної і до крайньої південної точки Кривого Рогу. Завершили марафон на залізничному вокзалі Інгульця. Планували, що зможуть пройти маршрут за добу, а подолали за 21 годину. Останній відрізок був найважчим.

До фінішу з сімох учасників марафону дісталися двоє з семи – Микола та Ірина.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.