Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Укрпошта збільшує перелік послуг з Дією

Відділення Укрпошти почали приймати електронні документи в застосунку Дія для отримання внутрішніх відправлень із післяплатою на суму від 5000 грн та міжнародних посилок із післяплатою, а також для приймання та виплати поштових переказів (в тому числі переказів післяплати та митних платежів). 

Раніше, щоб одержати такі відправлення, потрібно було долучити паперові копії документів, що посвідчують особу.

Зараз достатньо мати електронні документи у застосунку Дія, який встановлено на смартфоні клієнта. Застосунок генерує індивідуальний штрихкод для документа, що зчитується сканером у відділенні при врученні відправлення. Тож всі необхідні дані Дія автоматично передає до системи Укрпошти при прийманні або виплаті переказів, отриманні посилок.

Наприклад, клієнт замовив в інтернет-магазині мобільний телефон вартістю 7000 грн з післяплатою і доставкою на відділення Укрпошти. Раніше для отримання такого відправлення мав йти на пошту з оригіналом паспорта та копією. Відтепер при отриманні посилки з післяплатою від 5000 грн клієнту достатньо надати номер штрихкоду документа та підтвердити передачу електронних копій із застосунку Дія, які оператор Укрпошти відсканує за лічені секунди. Залишилось тільки оплатити – і посилка отримана.

Замість паперових документів, які посвідчують особу, у застосунку використовуються електронні: паспорт громадянина України (ID-картка) або закордонний паспорт.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Присвячена ЦНАПам: на Дніпропетровщині презентували нову поштову марку
На Дніпропетровщині погасили пам’ятну марку, присвячену загиблим українським воїнам
На Дніпропетровщині ввели в обіг нову поштову марку, присвячену СБУ
Загибель друкованих видань: журналісти звернулися по допомогу до Президента України
Якою буде поштова марка «Доброго вечора, ми з України!»: стартувало голосування за кращий ескіз