Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Дніпро: Суд визнав незаконними тарифи на паркування, встановлені місцевою владою

5 квітня в Дніпрі окружний адміністративний суд визнав незаконними чинні тарифи на паркування в місті – послуга зараз коштує 10 гривень за годину. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на позивачів – громадську організацію «Громадський контроль» та юриста Василя Підлужного.

Окрім цього, Верховний суд 2 квітня визнав незаконним встановлення тарифу на паркування від 2011 року до серпня 2020 року. Відповідно до рішення Верховного суду, говорить юрист, виникають підстави компенсувати містянам витрачені на паркування гроші за весь період.

За словами юриста, щодо «паркувальних» рішень судяться ще з 2019 року, мотивація міської ради під час усіх судових процесів, каже, у тому, що громадське об’єднання не може позиватися в суді.

«26 серпня 2020 року ми перемогли в суді апеляційної інстанції, тоді ж рішення набрало сили відносно того, що всі тарифи були встановлені незаконно. Після цього виконавчий комітет приймає через 2 дні нове рішення, встановлює знов 15 гривень. Ми 1 вересня подаємо позов до суду, 2 вересня – на сесії міської ради приймають нове рішення, встановлюють 10 гривень. Сьогодні винесено рішення: рішення про встановлення 10 гривень за годину паркування від 2 вересня є незаконним і протиправним», – сказав юрист Василь Підлужний.

Секретар міської ради Дніпра Олександр Санжара коментувати рішення відмовився, сказав лише, що про рішення Верховного суду знають, а щодо рішення адміністративного суду подаватимуть апеляцію.

«Сьогоднішнє рішення стосовно 10 гривень не вступило в законну силу, воно буде оскаржуватись. І будемо коментувати вже після того, як його розгляне апеляційний суд. Стосовно Верховного суду, ми розуміємо, що в 2011 році було прийняте рішення про тарифи, але в 2011 році я навіть не знав, де знаходиться міська рада», – сказав посадовець.

Інспекція з паркування, додає юрист Василь Підлужний, фінансується з міського бюджету, а дохід із паркомісць отримує приватна компанія «Паркт Сервіс Группе», міська рада отримує лише відсоток із прибутку. Щодо цього готуватимуть судове звернення.

Василь Підлужний говорить, окрім цього, за увесь час судової тяганини не змогли отримати доступ до інформації ні від міської ради, ні від податкової служби щодо прибутків з платних парковок за будь-який термін роботи, тому позиватимуться й щодо цього.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У Дніпрі тарифи на обслуговування будинків піднялися на 30%: що кажуть мешканці, експерти та комунальники
«ГромКонтроль» в Днепре выиграл суд по делу против Корбана
Как жителям Днепра решать актуальные проблемы при помощи депутатов горсовета
«Громадский контроль» выявил грубые нарушения законодательства в тендерах на 410 млн грн на ремонты дорог в Днепре
Депутатов Днепра призывают не голосовать за комиссию по труду