Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Кабмін підготував порядок виплати ФОПам по 8 тисяч: хто і як зможе отримати кошти

У Мінсоцполітики підготували проєкт постанови Кабміну щодо порядку виплати ФОПам та найманим працівникам у «червоних» зонах «карантинних» 8 тисяч гривень.

Проєкт постанови опублікували на сайті Федерації профспілок України, пише Європейська правда.

Відповідно до документа, кошти у розмірі 2,9 млрд грн, отримані до спецфонду держбюджету, у 2021 році спрямовуються Мінсоцполітики для виплат держдопомоги.

Відповідно, головним розпорядником коштів є Мінсоцполітики.

Згідно з порядком, Пенсійний фонд надсилає Мінсоцполітики заявки на перерахування коштів для виплати допомоги застрахованим особам по мірі надходження списків від Мінцифри, але не рідше одного разу на тиждень.

Зазначається, що кошти можуть отримати в регіоні, де діють додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи («червона» зона).

Заявки слід подавати протягом 30 днів із дня запровадження на території додаткових заходів.

При цьому, по 8 тисяч гривень держдопомоги отримають лише ті ФОПи та наймані працівники підприємств, основний вид економічної діяльності яких входить до Переліку основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи.

Цей перелік має затвердити Кабінет міністрів.

Відповідно до проєкту постанови, заявки формуються та подаються через портал «Дія», у тому числі з використанням мобільного додатку.

У заяві вказуються прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта, адреса реєстрації місця проживання заявника, номер банківського рахунка заявника для виплати допомоги — за стандартом IBAN.

У порядку також визначені категорії, які не підпадають під дію програми.

Зокрема, це ті, чий основний вид діяльності не входить до переліку Кабміну. Також мають бути сплачені всі податки за останній квартал.

А для найманих працівників встановлено, що середня зарплата не має перевищувати 30 тис грн на місяць.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: МОН рекомендує перевести студентів та учнів 5-11 класів на дистанційне навчання
Дніпропетровщину перевели до «жовтої» карантинної зони
Правила роботи у жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки
Як українці дотримуються заходів безпеки проти COVID-19: результати опитування
Як організувати ефективну роботу консультативно-дорадчих органів (ВІДЕО)