Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Опера-діамант, трагічний анекдот, пластична драма: репертуар театрів Дніпра у квітні

У квітні театри Дніпра підготували для глядача оновлений репертуар. На сцені – як найкращі класичні постановки, так і сучасні. Про це повідомили в управлінні культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Провести театральний вечір із друзями. Зводити на цікаву виставу родину в вихідні. Квітневі афіші на будь-який смак та різну вікову аудиторію. Запрошуємо мешканців у світ мистецтва. Тільки просимо дотримуватися правил карантину», – зазначили в управлінні. 

Дніпровський національний академічний український музично-драматичний театр ім. Шевченка зробив ставку на комедії.

Задіють й малу залу. Там показуватимуть моновистави «В катакомбах», «Маленькі подружні злочини».

Дітям – казки та мюзикли. Більшість – автентичні українські. Наприклад, «Пан Коцький», «Коза-Дереза», «Жив був пес».

До дня Чорнобильської катастрофи там покажуть трагічну та глибоку виставу «Зона». Це історія про тих людей, які після рокового вибуху залишилися у зоні відчуження.

Знову на сцені зіграють драму-феєрію «Лісова пісня», оперету «Сільва», комедію

«Пригоди небравого вояка Шрамка».

«Маємо спеціальну книгу. У ній глядачі записують, які б вистави хотіли подивитися. Із побажань людей і формуємо репертуар на місяць», – розповіла директорка-художня керівниця театру ім. Шевченка Оксана Петровська. 

Квітневий репертуар – тут.

Дніпропетровський академічний театр опери та балету показуватиме світову класику. Оперу-діамант «LA TRAVIATA», оперету «Летюча миша». Афіша – за посиланням.

Не менше родзинок й у Дніпровського академічного театру драми та комедії.

«Від нас глядачу – широка палітра вистав. Обов’язково – прем’єри. Одну з них, комедію «Блез», покажемо 16-17 квітня», – сказав директор-художній керівник театру драми та комедії Сергій Мазаний. 

23  квітня покажуть ще одну прем’єру сезону «Бомжовий блюз». Пластичну драму без єдиної репліки. Це сучасна життєва історія про долю безхатьків, які по різних причинах не вписалися у соціум.

29 квітня зіграють трагічний анекдот REVIZOR за Гоголем. Осучаснена інтерпретація п’єси в українському перекладі. Зі сцени навіть лунатиме реп. Список вистав – на сайті.

Дніпропетровський академічний обласний український молодіжний театр підготував безліч лялькових вистав для дітей. Дорослим – комедії. А ще іронічний детектив «Люблячі жінки Марселя». Більше – тут.

Дніпропетровська філармонія ім. Когана за традицією порадує гостей симфонічними концертами. Крім цього, естрадними музичними шоу. Одне з них – «Караоке по-італійськи». Запланували театралізований джаз-концерт «Музика кіно». Репертуар на місяць – за посиланням.

Для поціновувачів різножанрової музики Дніпропетровський будинок органної та камерної музики підготувала прем’єрний концерт  «І класика, і джаз, і…». Зіграють концерт «Симфонія органу».

Квітневий репертуар – за посиланням.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Обласні театри поїхали на гастролі Дніпропетровщиною
Січеславна-2021: На Дніпропетровщині нагородили переможців найпрестижнішого театрального конкурсу Придніпров’я
Молодіжний театр запрошує глядачів на «виставу у фойє»
Областные театры Днепропетровщины возобновляют работу после карантина
Репертуар театра «Верим» в Днепре пополнится пьесами современных европейских драматургов