Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Цьогоріч Дніпрі планують створити ще 27 ліцеїв

В Україні триває реформа середньої освіти. За словами представниці департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Оксани Салогуб, школи будуть працювати лише на рівні базової освіти. Після 9 класу учням потрібно буде вибрати, де продовжувати навчання: в ліцеї, ПТУ або коледжі. Про це повідомляє ІА Мост-Днепр.

З вересня 2022 року запрацюють гімназії (5-9 класи) та їхні освітні класи з базовою освітою. Ліцеї (10-12 класи) будуть надавати тільки профільну освіту. Однак, якщо ліцей у своїй структурі матиме і гімназію, зможе забезпечувати дітей базовою загальною середньою освітою.

«Відповідно до Закону України «Про освіту» остаточний перехід повинен відбутися в 2027 році, коли учасники «Нової української школи» будуть вступати вже в 10-ті класи. Тоді вони за бажанням обиратимуть навчальний заклад для продовження освіти: ліцеї (академічного напрямку або спеціалізовані), установи професійно-технічної освіти, коледжі та матимуть право обирати предмети, які они хочуть вивчати», — сказала Оксана Салогуб.

Загалом у Дніпрі буде більше 50 ліцеїв разом з діючими Фінансовоекономічним ліцеєм, Міським юридичним ліцеєм, Ліцеєм інформаційних технологій, УкраїноАмериканським ліцеєм, Ліцеєм з посиленою військовофізичною підготовкою та ліцеєм №142. Для поетапного переходу до профільної школи планується в 2021 році створити ще 27 ліцеїв (22 зі структурним підрозділом «гімназія» (з 5-9 класами) і три за міжнародним договором із загальним рівнем освіти (1-12 класи).

«До початку навчального року 2024/25, у гімназіях, які стануть структурними підрозділами ліцеїв, не повинно бути початкової школи. Через це вже з 1 вересня 2021 року — ці навчальні заклади не будуть набирати дітей до перших класів. З урахуванням територіальної доступності в початкові школи планують перепрофілювати наступні заклади: ЗОШ №48, СШ №98, СШ №106 та СШ №107. Також до їхнього числа увійде і школа №108, яка вже працює в такому режимі.

Ті установи, де учні 9 класів не бажають продовжувати навчання, вже з 1 вересня 2021 року не набиратимуть 10 класи. Таких шкіл на поточний момент близько 30. В інших же школах продовжать набір дітей у 10 класи. Загалом у гімназії в Дніпрі планують перепрофілювати 107 шкіл, деякі з них будуть мати структурний підрозділ з початковою школою», — повідомила Оксана Салогуб.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Чотири міфи про реформу освіти, яких час позбутися
У Дніпрі визначили план перепрофілювання шкіл
У Дніпрі ліквідовують вечірні школи: що чекає на учнів та викладачів
Освітня реформа у Дніпрі: 30 шкіл не будуть набирати першокласників
Прийнято новий Закон «Про повну загальну середню освіту»: основні новації