Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Україна на шість позицій піднялася в рейтингу паспортів

Україна піднялася в оновленому рейтингу Індексу паспортів світу на шість позицій і посідає 35-е місце. Рейтинг укладає компанія Henley & Partners, передає УНН.

«Україна піднялася в рейтингу на шість позицій і займає 35-е місце з можливістю подорожувати без візи або з візою після прибуття в 136 країн світу. У період з січня по березень 2021 року Україна уклала безвізові угоди з Арубою, Кюрасао, Гренадою, Сен-Мартеном і Карибські Нідерландами«, — вказали у компанії оновлені дані Індексу паспортів світу на II квартал цього року.

Японський паспорт як і раніше займає перше місце в Індексі, яке означає, що японським громадянам відкриті кордони 193 країн світу, попри чинну заборону на в’їзд іноземних громадян на територію Японії. На другому місці — сінгапурський паспорт, який відкриває можливість для безвізових подорожей по 192 країнам світу. На третьому місці — Німеччина і Південна Корея (191).

«Загальна вакцинація в низці країн дає надію на те, що переміщення громадян між країнами знову стануть звичайним явищем«, — відзначили у компанії-укладачі рейтингу.

Ексерти вказують: попри те, що після спалаху COVID-19 в Індексі було дуже мало змін, деякі з країн все ж продемонстрували суттєві результати за останнє десятиліття. У другому кварталі 2021 року Китай піднявся відразу на 22 позиції — з 90-го місця з можливістю подорожувати по сорока країнах світу до 68-го місця і доступом до 77 країн світу. Ще одна країна, яка показала найбільш вражаючі результати з 2011 року — ОАЕ — перемістилися з 65-го на 15-е місце. ОАЕ ведуть активні дипломатичні переговори з країнами по всьому світу. З паспортом ОАЕ можна подорожувати по 174 напрямках без візи або з візою після прибуття.

В цілому в рейтингу 110 місць.

Індекс паспортів компанії Henley & Partners — це міжнародний рейтинг країн за рівнем свободи пересування, яку вони надають своїм громадянам. Індекс видається з 2006 року у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), яка підтримує найбільшу в світі базу туристичної інформації. Компанія Henley & Partners, яка працює в сфері планування місця проживання для приватних клієнтів і їх сімей, виступає як радник урядів різних країн при розробці та впровадженні програм громадянства або дозволу на проживання через інвестиції.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Як відновити втрачені документи?
Що робити, якщо втрачено документи під час війни
Як змінювалася позиція України в рейтингу «сили паспорта»
Україна стане першою країною у світі, що прирівняє цифрові паспорти до звичайних, — Михайло Федоров
Хто може отримати через ЦНАП у Дніпрі паспорт громадянина України відразу з номером картки платника податків