Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Як дніпрянам отримати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою

Земельний кодекс Україні надає громадянам право (ст. 121) на безоплатне передання їм земельних ділянок (із земель державної або комунальної власності) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Аби скористатися цим правом, громадянам необхідно подати клопотання до відповідного органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування. Про це під час пресконференції 23 квітня повідомила головна спеціалістка відділу підготовки рішень у сфері земельних відносин департаменту по роботі з активами Дніпровської міської ради Юлія Хорошилова.

«Клопотання складається у довільній формі, при цьому у ньому обов’язково зазначаються: орієнтовний розмір земельної ділянки, місце її розташування (адреса) та цільове призначення. До клопотання додаються: копія паспорта громадянина України; копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера; графічні матеріали, що забезпечують чітке відображення бажаного місця розташування та меж земельної ділянки; учасники АТО додають також копію довідки про безпосередню участь в АТО та копію посвідчення учасника бойових дій», – розповіла Юлія Хорошилова.

Копії документів посвідчуються написом «Згідно з оригіналом» та особистим підписом заявника або його довіреної особи (у такому разі до клопотання додається відповідна довіреність).

Департамент по роботі з активами є виконавчим органом Дніпровської міської ради, який за дорученням міського голови готує проєкти рішень міської ради про надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою (або про відмову у наданні такого дозволу).

Прийом усіх документів із земельних питань здійснюється за адресою: просп. Дмитра Яворницького, 75, 1-й поверх, кімната 110.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.