Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Дніпропетровщині під час нересту затримали майже 400 браконьєрів

З початку квітня на водоймах області затримали майже 400 браконьєрів. У порушників вилучили понад 1,4 тис кг риби. Про це повідомили у департаменті екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА. 

«Один з найбільш резонансних випадків зафіксували на Карачунівському водосховищі. Лісковою сіткою чоловік з човна виловив 35 кг риби – карася та ляща. Завдав збитків на понад 8 тис грн», – розповіли у департаменті. 

За півтора місяці на водоймах області провели майже 400 рейдів. Затримали майже 400 правопорушників. 126 справ передали до суду, 27 – до слідчих органів.

За дотриманням правил риболовлі під час нересту слідкують держекоінспекція та рибоохоронний патруль, нацполіція, громадські формування.

«Беремо участь у спільних рейдах та проводимо власні планові перевірки. Виїжджаємо групами по 2-3 людини. На жаль, фіксуємо багато порушень», – сказала начальниця відділу біоресурсів Державної екоінспекції області Мар’яна Чекубаш.

На Дніпропетровщині нерест триватиме до 10 червня. Заборонено ловити рибу з човна, сітками або косинками. Рибалити можна тільки з берега у світлий час доби однією вудкою.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.