Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Дніпропетровщині посадовця Держгеокадастру викрили на хабарі

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру посадовій особі одного із відділів Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області.

За даними слідства, посадовець вимагав та отримав від підприємця, який займається вирощуванням сільськогосподарських культур на землях Дніпропетровщини, хабар у сумі 10 тисяч доларів США.

За таку винагороду посадовець обіцяв не складати протокол про адміністративне правопорушення та акт про порушення земельного законодавства, зокрема через нецільове використання земельних ділянок.

Санкція статті (ч. 3 ст. 368 КК України), за якою підозрюється посадовець, передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб причетних до вчинення злочину.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів США: на Дніпропетровщині провели обшуки в обласного воєнкома (ВІДЕО)
Стан корупції в Україні 2023: сприйняття, досвід, ставлення​
У Дніпрі пройде суд над двома працівниками департаменту міської ради, що привласнили державні кошти
Чого українці бояться у майбутній відбудові? — результати соцопитування
Корупція та доброчесність очима українських підлітків