Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Останній дзвоник та закінчення навчального року у школах Дніпра в умовах пандемії

17 травня у мерії Дніпра повідомили про особливості завершення навчального року 2020–2021 та проведення свята останнього дзвоника в умовах пандемії.

Цьогоріч згідно із наказом Міністерства освіти та науки України учнів 4-х та 9-х класів звільнено від проходження державної підсумкової атестації. Так само звільнено від ДПА й учнів 11 класів, однак вони зберігають за собою право пройти її за власним бажанням. Водночас закон не звільняє від проходження ЗНО здобувачів освіти, які планують вступити до ВНЗ у 2021 році.

За словами начальниці відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Світлани Клявченко, 15 червня учням мають вручити атестати про набуття базової загальної середньої освіти, а 30 червня – свідоцтва про повну загальну середню освіту.

«Відповідно до структури 2020–2021 навчального року останнім днем навчальних занять у комунальних закладах загальної середньої освіти Дніпровської міської ради було визначено 28 травня. Однак згідно із календарем проведення ЗНО, який був затверджений наказом Міністерства освіти і науки України, 28 травня визначено днем проведення ЗНО з математики. З огляду на те, що на базі 43 шкіл міста функціонуватимуть пункти проведення ЗНО, до роботи у яких залучено 1730 педагогів, керівникам закладів рекомендовано внести зміни до структури поточного навчального року, визначивши останнім днем занять 27 травня», – повідомила Світлана Клявченко.

Чиновниця також розповіла про особливості святкування останнього дзвоника в умовах пандемії: «Обмеження, визначені постановою Кабінету Міністрів України, забороняють у «жовтій» зоні проведення масових заходів за участю понад 1 особи на 4 кв. метри площі будівлі або відкритої території, наповнюваність залів більш як 50 %. Також зборонено проведення у закладах освіти масових заходів за участю понад одного класу та за присутності глядачів. У разі встановлення червоного рівня небезпеки, заклади освіти не зможуть організувати свято осzvonтаннього дзвоника для учнів в очному режимі».

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У школах Дніпра за партами діти почнуть навчатись з 4 вересня
У Дніпрі відповіли на найпоширеніші питання з батьківських чатів щодо навчання у школі в умовах війни
Які питання мають затвердити сьогодні на сесії депутати Дніпровської міськради?
Навчальний рік 2023-2024: в Дніпрі остаточно визначилися з формою навчання
Які школи у Дніпрі стануть гімназіями та ліцеями (ПРОЄКТ)