Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Румунія та Дніпропетровщина прагнуть активізувати торгові та культурні зв’язки

Дніпропетровщина та Румунія зацікавлені в розвитку економічних, культурних та освітніх зв’язків. Це і бізнес-форуми, і виставки, й експортні поставки українських товарів. Про нові проєкти говорили на зустрічі у Дніпропетровській ОДА. Учасники – перший заступник очільника області Володимир Орлов та Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану.

«Дніпропетровщина зацікавлена у співпраці з Румунією. Насамперед – збільшенні обсягів інвестицій в економіку регіону. А ще – розширенні культурних та освітніх зв’язків», – наголосив Володимир Орлов. 

Володимир Орлов подякував Крістіану-Леону Цуркану за участь у культурних подіях Дніпра. Зокрема, в організації фотовиставки румунського фотографа Соріна Онішора, приуроченої до Дня Європи.

«Ваш регіон має великий індустріальний потенціал. Та для побудови серйозних бізнесових стосунків маємо краще дізнатися одне про одного. Сподіваюся, нові культурні проєкти допоможуть у цьому», – сказав Крістіан-Леон Цуркану.

Посол запропонував влаштувати у Дніпрі ще одну фотовиставку. Цього разу – робіт румунського журналіста, який у 2014 році потрапив до зони АТО. Закарбував реалії війни та життя простих солдатів, що захищають Україну.

Учасники зустрічі обговорили й експортові перспективи. Зокрема, румунська сторона висловила зацікавленість у закупівлі оцтової сировини для потреб харчової промисловості.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.