Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Сформовано алгоритм запису освітян на вакцинацію від COVID-19

До кінця цього тижня за глобальною ініціативою COVAX в Україну прибудуть 473 850 доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech. 378 тис з них виділять на щеплення 1-ю та 2-ю дозою 189 тис. працівників сфери освіти. 

Рішення використати цю вакцину для щеплення освітян було ухвалене оперативним штабом Міністерства охорони здоров’я з протидії вакцинокерованим інфекціям 30 квітня 2021 року.

“Захист освітян від COVID-19 є одним із пріоритетів. Адже вчителі та викладачі постійно контактують з великою кількістю учнів та наражаються на небезпеку захворіти на коронавірусну хворобу. Саме тому вони визначені Дорожньою картою серед пріоритетних груп вакцинації від COVID-19”, – зазначає заступник Міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Решту освітян щепитимуть вакцинами з нових постачань.

Освітян вакцинуватимуть організовано, мобільними бригадами з імунізації. Алгоритм запису працівників сфери освіти на вакцинацію від COVID-19:

  • Працівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти повідомляють керівників своїх закладів про своє бажання щепитися проти COVID-19.
  • Керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти формують і направляють списки охочих щепитися до органів управління освітою місцевих рад. Органи управління освітою місцевих рад надають ці списки департаментам/управлінням освіти і науки обласних державних адміністрацій та Київської міської адміністрації.
  • Керівники закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти направляють списки департаментам/управлінням освіти і науки ОДА та Київської міської адміністрації.
  • Департаменти/управління освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій надають списки закладів освіти департаментам охорони здоров’я цих адміністрацій.
  • Керівники закладів вищої освіти направляють списки департаментам охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  • Регіональні координатори з вакцинації повідомляють керівників закладів освіти, які подали списки, про дату і час, коли мобільна бригада приїде до їхнього закладу для щеплення колективу.

Важливо, що уточнені списки керівники мають надати до першого приїзду мобільної бригади до закладу освіти. Надалі будь-які зміни в списках узгоджуються з регіональними координаторами з вакцинації в індивідуальному порядку.

Цей алгоритм запису на вакцинацію діє незалежно від того, хто є засновником закладу освіти.

14 квітня розпочалося щеплення освітян, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році, вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech.

Їх вакцинують організовано, мобільними бригадами з імунізації. Список охочих вакцинуватися збирає керівник закладу освіти та передає його до департаментів охорони здоров’я обласних державних адміністрацій та Київської міської адміністрації. Останні передають ці списки регіональним координаторам з вакцинації для подальшого планування графіку виїздів мобільних бригад. Після узгодження графіку координатори повідомляють керівникам закладів освіти дату та час приїзду мобільної бригади.

Детальна інформація про особливості вакцинальної кампанії, типи вакцин та відповіді на поширені запитання — на vaccination.covid19.gov.ua або за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

COVAX — глобальна ініціатива з пришвидшення розробки та виробництва вакцин від COVID-19 і забезпечення їхнього рівномірного розподілу у всьому світі. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Попри зменшення захворюваності на COVID-19 дніпровські лікарі рекомендують вакцинуватися
Щодня на Дніпропетровщині вакцинують від коронавірусу майже 2 тис людей
Сплата комунальних послуг та передплата газет за кошти єПідтримки: хто може скористатися?
єПідтримка: коли можна отримати 500 грн за бустерну дозу та як змінився строк використання коштів?
Скільки має тривати самоізоляція та коли робити тест на COVID-19: головне із брифінгу Ігоря Кузіна