Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі адвокатів викрито у несанкціонованому доступі до бази закритих судових рішень

Представників адвокатського об’єднання та працівника районного суду викрито в незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду. Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

За даними слідства, вказані особи, за попередньою змовою, незаконно отримали електронні ключі судді для доступу до закритого реєстру судових рішень, за допомогою якого дізнавалися про обшуки та інші заплановані правоохоронцями слідчі дії та інші процесуальні заходи.

Одержані таким чином відомості адвокати передавали своїм підзахисним та іншим представникам криміналітету для уникнення відповідальності, а також знищення речових доказів та переховування від слідства.

За результатами обшуків, проведених у місцях проживання та роботи учасників злочину, вилучено комп’ютерну техніку, засоби комунікації та роздруківки повних судових рішень (з ідентифікуючими даними осіб, щодо яких вони винесені), які зловмисники використовували у незаконній діяльності тощо.

Наразі одному з учасників схеми – діючому адвокату повідомлено про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.