Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі проходить діалоговий захід щодо соціального захисту і забезпечення

У Дніпрі розпочався дводенний діалоговий захід щодо соціального захисту та забезпечення в рамках проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю» за участю представників Асоціації міст України, Міністерства соціальної політики України, органів соціального захисту населення сільських, селищних та міських рад з різних куточків країни.

Серед ключових тем обговорення – актуальні проблеми у діяльності органів місцевого самоврядування у сфері соціального захисту населення, а також вироблення спільних пропозицій щодо організації надання різних державних допомог, виплат, субсидій, забезпечення ветеранів війни житлом, децентралізація повноважень у сфері соцзахисту тощо.

«Дійсно, є на сьогодні низка питань у сфері соціального захисту – на загальнодержавному рівні. Тому і зібралися експерти, фахівці з профільних міністерств, колеги з органів місцевого самоврядування з різних міст, селищ. Мета одна – обговорити і виробити спільні пропозиції по різних аспектах соціального захисту, щоб потім через Асоціацію міст України передати їх для втілення на законодавчому рівні. Приємно, що асоціація обрала саме Дніпро як місто соціальних стандартів для проведення такого діалогового заходу. Сьогодні, у перший день, – формат дискусій, обговорень. А завтра учасникам заходу проведемо екскурсію нашими закладами соціального захисту», – розповів заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Едуард Підлубний.

Зі свого боку експерт-аналітик з питань соціального захисту Асоціації міст України Назар Миколюк зазначив: «Таким заходом хочемо налагодити діалог між органами місцевого самоврядування і державної влади у сфері соціального захисту населення. Реформи у цій сфері особливо відчутні. А будь-які зміни у «соціалці» відображаються на добробуті людей. Тому обрали найбільш ключові питання для діалогу – це державні виплати, допомоги, субсидії, надання соцпослуг тощо».

Представник Асоціації міст України також додав, що саме Дніпро – яскравий показник, де місцева влада бажає і змінює сферу соцзахисту, цілком її розвинувши. Тому Дніпру є чим поділитися з іншими громадами, зокрема й щодо організації соціальної інфраструктури.

Серед низки обговорюваних питань – виплата щорічної одноразової допомоги ветеранам війни.

«Йдеться про судові позови ветеранів щодо розмірів виплат, як наслідок – заблоковані рахунки органів соцзахисту, а значить і блокування усіх інших соціальних виплат. Наразі є розроблений нашим міністерством проєкт закону, який перебуває у Кабміні. Чекаємо на його ухвалення, щоб це питання вирішилось», – підкреслив керівник експертної групи з питань соціальної підтримки директорату соціального захисту Міністерства у справах ветеранів України Олександр Курій.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Для мешканців Дніпропетровщини та переселенців працюють сервіси інформаційної підтримки
Які соцвиплати в Україні більше не нарахують автоматично: список
Реєстрація внутрішньо переміщених осіб, оформлення державних допомог: як у Дніпрі під час воєнного стану працюють управління соцзахисту населення
Експерти U-LEAD надали роз’яснення щодо соціального захисту дітей, які постраждали через агресію рф
Добірка новин у сфері адмінпослуг та адмінпроцедури за березень 2022 року