Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca, вироблену в ЄС

Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало вакцину проти COVID-19 AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Це вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Виробляється в Італії.

Вакцину AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я. Дозвіл на її використання дали Велика Британія, ЄС, Індія та Канада.

В Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 та скорочує її до п’яти днів.

Вже до кінця тижня в межах глобальної ініціативи COVAX до України прибуде 705 600 доз вакцини AstraZeneca. Вона буде призначена для проведення вакцинації другою дозою тих, в кого вже пройшов інтервал 12 тижнів після першого щеплення. Зокрема, медиків і працівників закладів охорони здоров’я, учасників ООС, соціальних працівників, священнослужителів, співробітників МВС, СБУ, людей віком 65+. Також другу дозу вакцини гарантовано отримають люди, які вакцинувались залишковими дозами або громадські діячі.

Нагадуємо, що в Україні вже щеплюють вакциною AstraZeneca/Covishield, виготовленою індійським Інститутом сироватки крові, та вакциною AstraZeneca-SKBio, яка виробляється в Республіці Корея. Усі вакцини AstraZeneca проти COVID-19, незалежно від країни виробництва, ідентичні за складом та технологіями виготовлення, не розглядаються як різні вакцини та є взаємозамінними.

Україна отримала інформацію від COVAX про постачання від 2,2 до 3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca у І–ІІ кварталі 2021 року. З них понад 367 тис. доз вакцини південнокорейського виробництва прибули у травні. Крім того, цю вакцину закуповують за державні кошти напряму у виробників. Перші 500 тис. доз вакцини AstraZeneca/Covishield доставили з Індії в лютому 2021 року.

COVAX — це глобальна ініціатива, яка має на меті пришвидшити розробку та виробництво вакцин від COVID-19 і забезпечити рівний доступ до них всіх країн, незалежно від рівня доходу. COVAX постачає в країни тільки ті вакцини, які ВООЗ включила до реєстру засобів для використання в надзвичайних ситуаціях. Через глобальну ініціативу Україна може безоплатно або за зниженою ціною отримати вакцини для до 8 млн людей.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Попри зменшення захворюваності на COVID-19 дніпровські лікарі рекомендують вакцинуватися
Щодня на Дніпропетровщині вакцинують від коронавірусу майже 2 тис людей
Сплата комунальних послуг та передплата газет за кошти єПідтримки: хто може скористатися?
єПідтримка: коли можна отримати 500 грн за бустерну дозу та як змінився строк використання коштів?
Скільки має тривати самоізоляція та коли робити тест на COVID-19: головне із брифінгу Ігоря Кузіна