Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Чи підтримують українці вступ до НАТО: результати опитування

Вступ України до НАТО підтримує майже половина населення: якби референдум із питання, чи вступати Україні до НАТО, відбувався у червні 2021 року, 48% опитаних вказали, що вони проголосували б за вступ України до НАТО, 24% — проти; решта (28%) не визначилися, або не стали би брати участь у такому референдумі.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Тож, якби референдум щодо вступу України до НАТО проводився у червні 2021 року, і у голосуванні взяли участь усі ті, хто визначився зі своїм вибором, явка становила би близько 72%, а голоси учасників розділилися б таким чином: 66% голосів — за вступ України до НАТО, 34% — проти.

Протягом останніх двох років готовність проголосувати за вступ до НАТО дещо посилилася: частка жителів країни, які висловили готовність проголосувати за вступ до НАТО, зросла із 40% в 2019 році до 48% в 2021 році.

Як і раніше, в питанні вступу до НАТО немає регіональної згоди. Найбільшою мірою вступ до НАТО підтримують жителі західних та центральних областей: в західному регіоні за вступ до НАТО проголосували б 66%, в центральному регіоні — 53%. В південних областях вступ до НАТО підтримують 34%, проти – 35%. На Сході більшість (47%) виступають проти вступу України до НАТО, 25% — за.

З 8 по 9 червня 2021 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування громадської думки «Омнібус» методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старші) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України, – АР Крим та окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 2007 інтерв’ю.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% — для показників, близьких до 25%, 1,5% — для показників, близьких до 10%.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Соцопитування показало, скільки українців підтримують вступ України до НАТО
В Україні підтримка НАТО та запит на інклюзивну демократію досягають рекордно високих рівнів – соцопитування
Підтримка вступу до НАТО та ЄС: результати опитування
Що думають українці про рух України до членства в ЄC? Результати опитування
Чи є альтернатива НАТО у свідомості українців?