Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Де в Дніпрі швидко та зручно отримати послугу з призначення субсидій

У відділенні Центрального управління соціального захисту населення по Соборному району, що на просп. Героїв, 40, дніпрянам нагадали про те, що отримати послугу з призначення субсидій наразі можна швидко та ще й у сучасних умовах. До того ж відповідно до рішення уряду субсидії на наступний період призначатимуться автоматично (тобто без звернень громадян) усім домогосподарствам, які отримували її в опалювальному сезоні 2020-2021 років.

«Наразі в автоматичному режимі субсидію призначено більш ніж 25 тисячам домогосподарств міста. Винятки становлять тільки ті, кому житлова субсидія надавалася у грошовій безготівковій формі; була призначена за фактичним місцем проживання; призначалася без урахування окремих осіб, які були зареєстровані у приміщенні, але не проживали у ньому. Таким домогосподарствам потрібно подавати нові заяву та декларацію», – розповіла заступниця начальника відділу прийому громадян з питань надання усіх видів соціальної допомоги та компенсацій Соборного району Центрального УСЗН Дніпровської міської ради Алла Пижевська.

Також вона додала: людині для отримання послуги з призначення субсидій необхідно мати документи, що посвідчують особу, та поставити підпис у заяві та декларації. Усім іншим далі опікуватиметься спеціаліст управління соціального захисту населення.

Прийом ведеться в оновленому приміщенні, де є комфортна зона очікування, з м’якими кріслами, кондиціонуванням та дитячою зоною. Працює електронна черга. Також обов’язково створено за всіма нормами відповідні умови для осіб з інвалідністю.

«Раніше я отримував субсидію, однак три роки тому мені відмовили у її наданні. Наразі я прийшов дізнатися, чи можу знову претендувати на державну допомогу. Із собою приніс лише паспорт та ідентифікаційний код. Тобто мені не потрібно збирати купу довідок з різних інстанцій, які раніше я здобував самостійно. Тепер стало набагато зручніше. Та й обслуговування у центрі покращилося: тепер діє електронна черга, є де присісти, не спекотно. Мені подобається», – поділився враженнями дніпрянин Микола Самойленко.

Станом на 1 липня 2021 року середній розмір житлової субсидії становить близько 530 грн, максимальний – близько 2 000 грн. Кількість її отримувачів в опалювальному сезоні 2020-2021 року – трохи більше ніж 43 тисячі домогосподарств.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Мешканцям Дніпропетровщини автоматично перепризначать житлові субсидії та пільги
На Дніпропетровщині державну допомогу отримують майже 450 тис мешканців
У Дніпрі розповіли, як подати заявку на отримання субсидії через портал «Дія»
Пенсії та субсидії в декілька кліків: Мінцифра запустила 7 нових послуг у Дії
Опалювальний сезон на Дніпропетровщині: про підготовку, тарифи та субсидії