Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Спекотний транспорт. Чому дві третини маршруток Дніпра не мають кондиціонерів

Дніпряни скаржаться на спеку у громадському транспорті. Кажуть, майже третина маршруток у місті не обладнана кондиціонерами, а в деяких їх просто не вмикають. Мовляв, зважаючи на карантинні обмеження і масочний режим — поїздка у транспорті перетворюється на випробування, пише Суспільне.

Єгор Таран щодня користується громадським транспортом. Каже, часто йому трапляються маршрутки без кондиціонерів.

«Якщо їжджу у великій маршрутці, то не дуже спекотно, а якщо у звичайній, маленькій – спекотно, тому що там або немає кондиціонерів, або не працюють», – каже пасажир.

Андрій вимушений чекати на автобуси з кондиціонерами, бо, каже, в інших йому занадто спекотно.

«У нових тролейбусах працюють. А в старих – ні, немає. Трамваї – взагалі капець, дуже спекотно», – сказав житель.

Голова профспілки автомобілістів і автоперевізників Дніпра Михайло Тонконогий каже, частина міського транспорту не має кондиціонерів. У тих автобусах, де вони є, – часто поламані. Там систему кліматичного контролю ремонтують. Раніше цього зробити не могли через брак коштів.

«Вартість проїзду в 10 гривень дозволяє підприємствам лагодити те, що існує. Тобто, якщо кондиціонер існує, то на 8 гривень його полагодити було нереально, на 10 зараз це вже буде робитися якомога скорішими темпами, наскільки це можливо. Встановлювати нові кондиціонери, системи кліматичного контролю в салонах, на жаль, поки що діючий тариф не дозволяє», – зазначив представник профспілки.

За словами заступник начальника управління транспорту міськради Ігоря Швецова, у Дніпрі система кондиціонування є у понад 350 міських автобусах. Загалом їх близько тисячі.

Змусити облаштувати усі маршрутки та автобуси кондиціонерами міськрада не має права, каже Швецов.

«Що стосується класу комфортності, якщо це транспортний засіб приміський, який виїжджає за місто, там передбачено обов’язкове кондиціонування. Що стосується міського транспортного засобу – тут вже на розгляд перевізника», – зазначив посадовець.

Скаржитися на відсутність кондиціонерів у громадському транспорті пасажири можуть перевізнику. Його контакти мають бути в салонах автобусів. Також містяни можуть звертатися на гарячу лінію міськради. Однак міська рада може надати перевізникам рекомендації, але не змусити встановити кондиціонери.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Електронні табло та Д-Транспорт: у Дніпрі поновлюють роботу сервісів для зручного користування громадським транспортом
У Дніпрі вартість проїзду в автобусах підвищать з 13 липня
Усе, що потрібно для керування транспортом: перелік послуг на Гіді
У Дніпропетровській області відновили ще 3 автобусні маршрути
На Дніпропетровщині відновили роботу понад 190 внутрішньообласних автобусних маршрутів