Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі патрульного затримали на хабарі

Патрульний Дніпропетровщини збирався «залагодити» в суді справу водійки-порушниці.

Він пообіцяв жінці, яка керувала авто у стані сп’яніння, «домовитися» в суді про непритягнення до адміністративної відповідальності. За послугу «попросив» тисячу доларів хабаря. На корупційних діях фігуранта затримали.

Дніпропетровським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України отримано інформацію щодо 32-річного співробітника Управління патрульної поліції Дніпропетровщини, який вимагав неправомірну вигоду від місцевої мешканки.

Хабаря у розмірі тисячі доларів США або 27 500 гривень, жінка повинна була надати патрульному за те, щоб він «вирішив питання» у суді щодо уникнення нею відповідальності за ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.
Вищезазначену суму поліцейський отримав від водійки-порушниці у приміщенні одного з ресторанів Дніпра, де і був затриманий працівниками внутрішньої безпеки та Державного бюро розслідувань, під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури. Речові докази долучено до матеріалів кримінального провадження, розпочатого за викритим фактом.
Фігуранта корупційних дій затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасово тримання. Слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтава, готують йому вручення підозри. У разі доведення вини, за зловживання впливом – ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України, патрульному загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів США: на Дніпропетровщині провели обшуки в обласного воєнкома (ВІДЕО)
Стан корупції в Україні 2023: сприйняття, досвід, ставлення​
У Дніпрі пройде суд над двома працівниками департаменту міської ради, що привласнили державні кошти
Чого українці бояться у майбутній відбудові? — результати соцопитування
Корупція та доброчесність очима українських підлітків