Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі пройшла обласна Спартакіада серед учасників АТО/ООС з інвалідністю

Понад півсотні ветеранів АТО/ООС боролися за нагороди на обласній Спартакіаді. Турнір пройшов у спорткомплексі Дніпровської державної медичної академії. З’їхалися учасники з різних куточків регіону. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний.

«Наші змагання не відрізняються від інших. Є професійне суддівство, чергують кваліфіковані медики. Переможці та призери отримують подяки, грамоти. І, звісно ж, медалі та кубки»,  – зазначив Іван Начовний.

Змагалися у п’яти дисциплінах: бомбаскет, плавання, веслування на тренажері, настільний теніс, дартс.

Голова громадської організації «Об’єднання учасників АТО Вільногірська» Олег Трофименко каже, завітали на змагання командою із шести спортсменів. Усі – отримали інвалідність на фронті.

«Такий турнір – гарна традиція. Прекрасна можливість побачити побратимів та випробувати свої сили в спорті. А ще це оздоровлення та реабілітація»,  – вважає Олег Трофименко.

Полковник Валерій Рубінштейн пішов на фронт у 2014 році. У 2017-му бійця комісували після четвертої контузії. Зараз він займається волонтерством. На фронті двоє дітей ветерана – син та донька. Вони служать у десантних бригадах.

«У будь-якій справі я завжди налаштований на перемогу. На спартакіаді змагався у дартсі. А колись займався стрільбою з лука», – розповів Валерій Рубінштейн.

Анжеліка Аршавська прийшла підтримати чоловіка Володимира. В результаті він завоював «бронзу» з веслування.

«Я працюю інструктором з фізкультури для дошкільнят. Стала тренером й для свого чоловіка. Спорт допоміг йому гарно відновитися після важкого поранення на фронті», – відмітила Анжеліка Аршавська.

Перемогу в настільному тенісі отримав Юрій Сіньковський з Кривого Рогу. Кращим у плаванні виявився дніпрянин Олександр Півторацький. Золоту медаль у веслуванні на тренажерах взяв мешканець Павлограда Максим Козорог. Бомбаскет підкорився Євгену Полуденку з Лозуватки. Чемпіонство у дартсі виборов Віталій Клімас, учасник з Вільногірска.

«Моє завдання на турнірі – контролювати, щоб все було справедливо. Вболівала за всіх. Нагороди отримали найкращі», – сказала головний суддя змагань Вікторія Орєшина.

Обласна Спартакіада – щорічна.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Вже понад 300 підприємців з Дніпропетровщини виграли гранти на розвиток бізнесу за програмою «єРобота»
На Дніпропетровщині ветерани та люди з інвалідністю внаслідок війни зможуть безкоштовно опанувати IT- професію
Образ ветеранів в українському суспільстві: результати опитування
Ветеран АТО з Дніпра, який виступав у Києві проти свавілля Держгеокадастру, припинив голодування
У Новомосковську з’явився перший відкритий простір для ветеранів АТО/ООС