Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Мінцифри показали, який вигляд має COVID-сертифікат у «Дії», та пояснили, як відбувається його бета-тест

У Міністерстві цифрової трансформації показали, який вигляд має COVID-сертифікат у застосунку «Дія», та розповіли, як влаштоване бета-тестування такої послуги.

Про це Hromadske.ua  розповіли у пресслужбі Мінцифри.

Там пояснили, що бета-тест, який розпочався 1 липня, — це пробна версія застосунку, яка доступна не для всіх користувачів. На ній певна кількість відібраних людей тестує, як усе працює, і потім дає свій фідбек.

«Бета-тест необхідно проводити для того, щоб виявити усі недоліки та максимально оперативно їх усунути перед тим, як запустити послугу для всіх українців», — кажуть у пресслужбі.

Щоб отримати таку версію застосунку, потрібно зареєструватися на сайті «Дія». Станом на 15:00 2 червня заявки подали вже понад 16,5 тисячі людей.

Далі всім, хто зареєструвався, протягом 48 годин на електронну пошту має прийти лист із інструкцією, як отримати «Дію» для тестування. Для iOS та Android інструкції будуть різними.

Після цього у застосунку в розділі «Послуги» має з’явитися пункт «COVID-сертифікат». У ньому, зокрема, потрібно дати згоду на обробку медичних даних, і вже через кілька хвилин такий сертифікат з’явиться в розділі «Документи». Надалі його можна буде завантажити у PDF-форматі чи надрукувати.

Такий вигляд мають українські COVID-сертифікати в «Дії» — наразі їх тестують. Протягом двох днів ці документи отримають понад 16 тисяч людей.

Бета-тест у Мінцифри сподіваються завершити через тиждень-два.

«Ми зараз подивимося, як будуть налагоджені зв’язки із системою eHealth, що буде відвантажуватися, що ні. І з огляду на те, скільки буде різних відгуків, тест триватиме, можливо, тиждень або два», — кажуть у пресслужбі.

Але в Мінцифри також наголошують, що COVID-сертифікати, отримані через бета-тестування, наразі не будуть дійсні для виїзду за кордон, адже для цього потрібне політичне рішення країни, до якої ви зібралися їхати. Євросоюз українські «ковід-сертифікати» поки не визнав.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Спливає термін дії СOVID-сертифікатів у Дії. Що змінилося
Ковідна тисяча: ПриватБанк відкрив оформлення карток єПідтримка для підлітків
У Дії з’явився COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою
Відсьогодні українці можуть придбати ліки за кошти програми єПідтримка
Уряд скоротив термін дії «зелених» COVID-сертифікатів про вакцинацію