Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Старих Кодаках завершують будівництво дитсадка на 80 малюків

У Старих Кодаках вперше з’явиться дитсадок. Будівництво сучасного дошкільного закладу – на фініші. Яскрава модернова будівля прикрашає центр села. Незабаром туди підуть 80 малюків. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Для малечі регіону зводимо «з нуля» модернові дитсадки. Теплі, затишні, енергоефективні. Такий заклад матимуть і маленькі мешканці Старих Кодаків. Там роботи на завершальному етапі», – зазначив Валентин Резніченко.

Дитсадок у Старих Кодаках звели «з нуля» на місці пустиря. Стильну двоповерхівку утеплили та оздобили яскравими елементами.

«Всередині на дітлахів також чекає різнобарв’я. У кожній групі – «власний» колір. Він «зустрічатиме» на входах та в ігрових», – розповів представник підрядника Євген Клоченко.

На дошкільний заклад давно чекають місцеві. Тетяна Самарець щодня встає з раннього ранку, аби відвезти трирічного Саву до дитсадка в сусіднє Авіаторське.

«Новий, класний, по-сучасному обладнаний дитсадок – наша мрія і наш успіх. У великих містах люди платять чималі гроші, аби потрапити до подібних приватних садочків. А ми у себе в селі матимемо власний. Дякуємо за це», – поділилася мешканка Старих Кодаків Тетяна Самарець.

Будівельники вже завершили роботи на 2-му поверсі. Там – кабінети психолога і методиста. Середня та старша групи. В кожній – спальні в єдиному стилі та ігрові.

«Маємо чудову актову залу. Там багато простору, гарна акустика. Можна проводити заняття з музики та фізкультури, навіть концерти», – підкреслила директорка старокодацького дитсадка «Перлинка» Світлана Коваленко.

На 1-му поверсі підрядники завершують малярні роботи. Монтують датчики охорони та пожежної сигналізації. Встановлюють поручні. Там облаштовують ясельну і молодшу групи, кабінет лікаря, простору кухню з харчоблоком.

Старокодацький дитсадок – частина програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Давно чекали на появу дошкільного закладу в Старих Кодаках. Вдячні програмі «Велике будівництво» за сучасні умови, в яких виховуватимуться наші малюки», – сказав голова Новоолександрівської громади Дніпровського району Олександр Візир.

І додав: для майбутнього дитсадка громада закупила меблі та обладнання. Зараз підбирають працівників.

«Ще декілька років тому навіть не могли мріяти про таке. Малеча у захваті від майбутнього дитсадка. Синок щоранку запитує, чи добудували його», – розповіла місцева Ольга Сулешко.

На часі – роботи на території. Робітники облаштовують спортивний та ігрові майданчики. Встановлюють альтанки й гойдалки.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: