Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Вакцинуватися від коронавірусу можуть всі бажаючі мешканці Дніпропетровщини

Відсьогодні імунізуватися від COVID-19 можуть всі мешканці Дніпропетровщини від 18 років. Для цього слід звернутися до найближчого пункту щеплення або центру масової вакцинації, повідомив перший заступник очільника області Володимир Орлов.

«В Україні стартував п’ятий етап вакцинації від коронавірусу. Тепер щепитися можуть всі повнолітні мешканці області. Не обов’язково попередньо записуватися або належати до груп ризику. Потрібне тільки бажання вберегтися від небезпечної хвороби», – зазначив Володимир Орлов.

Він додав, що пацієнт може сам обрати вакцину, якою зроблять щеплення.

З препаратами Coronavac, Comirnaty (Pfizer), Moderna працюють у 24 центрах масової вакцинації. Вони – у Дніпрі, Кривому Розі, П’ятихатках, Нікополі, Марганці, Широкому, Тернівці. Цього тижня такі центри планують відкрити у Кам’янському, Павлограді та Синельниковому.

В амбулаторіях Дніпропетровщини працюють 219 стаціонарних пунктів щеплення. Там можна вакцинуватися Coronavac та другою дозою AstraZeneca.

114 мобільних бригад імунізують організовані колективи та мешканців регіону, які самі не можуть дістатися до пункту щеплення. Працюють з Coronavac, AstraZeneca, Comirnaty (Pfizer), Moderna.

«Син спочатку вакцинувався. Він став прикладом для мене. Я вирішила також убезпечити себе. Прийшла на пункт щеплення свідомо, зваживши всі «за» та «проти». Після уколу почуваюся чудово», – поділилася мешканка Дніпра Вікторія Білецька.

Адреси та телефони пунктів щеплення та центрів вакцинації – на сайті vaccination.covid19.gov.ua або у сімейного лікаря. Імунізуватися можна в порядку живої черги. Або попередньо записатися за телефоном 0 800 60 20 19, за номером  пункту щеплення або центру вакцинації населення.

Загалом на Дніпропетровщині від коронавірусу щепилися понад 353 тис людей. Двома дозами – майже 120,5 тис.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Попри зменшення захворюваності на COVID-19 дніпровські лікарі рекомендують вакцинуватися
Щодня на Дніпропетровщині вакцинують від коронавірусу майже 2 тис людей
Сплата комунальних послуг та передплата газет за кошти єПідтримки: хто може скористатися?
єПідтримка: коли можна отримати 500 грн за бустерну дозу та як змінився строк використання коштів?
Скільки має тривати самоізоляція та коли робити тест на COVID-19: головне із брифінгу Ігоря Кузіна