Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Ветеран з Дніпра у суді домагається надання групи інвалідності безстроково

Через травми в боях ветерану було встановлено ІІІ групу інвалідності, з необхідністю її підтверджувати. Оскільки здоров’я не відновлюється, він у суді домагається надання групи інвалідності безстроково.

Про це в інтерв`ю Відкритому розповіли ветеран АТО Богдан Кириченко та юристка Правозахисної Групи «СІЧ» Віталія Серебрянська.

Через контузію та травми в боях Богдану було встановлено ІІІ групу інвалідності, але з необхідністю раз на рік її підтверджувати. Зараз ветеран у суді домагається надання групи інвалідності безстроково.

«Я втратив здоров’я, коли воював, і тепер мені треба постійно доводити свою групу. Коли приходить час збирати довідки та лягати на обстеження в лікарню — це щось страшне для мене. Треба оббивати пороги, збирати довідки, два рази на рік лежати в лікарні. І це окрім планових реабілітацій», — розказав Богдан Кириченко.

У вересні 2020 року Богдан звернувся до медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) із заявою про встановлення ІІІ групи інвалідності без зазначення строку повторного огляду (безстроково) із врахуванням діагнозу.

«Багато військовослужбовців скаржаться на те, що приходиться доводити отримання травм та поранень кожен рік. Зараз це питання щодо надання певної групи інвалідності дуже гостре. Законодавством передбачено, що безстроково інвалідність встановлюється тільки у разі наявності невиліковної хвороби або повної втрати функцій органів. Богдан має травму, з якою функції органу не можуть виконуватись на 100%. Це доводиться робити в суді через суб‘єктивність та відсутність певної незалежності працівників МСЕК», — пояснює Віталія Серебрянська.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Вже понад 300 підприємців з Дніпропетровщини виграли гранти на розвиток бізнесу за програмою «єРобота»
На Дніпропетровщині ветерани та люди з інвалідністю внаслідок війни зможуть безкоштовно опанувати IT- професію
Образ ветеранів в українському суспільстві: результати опитування
Ветеран АТО з Дніпра, який виступав у Києві проти свавілля Держгеокадастру, припинив голодування
У Новомосковську з’явився перший відкритий простір для ветеранів АТО/ООС