Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


За рік у Дніпрі переробили на сміттєвому полігоні 1% від усіх відходів, – активістка

У Дніпрі на полігоні «Правобережний» сортують сміття та пластик. За рік там переробили близько 500 тисяч тонн сміття. Однак дніпровські екоактивісти переконані: полігон негативно впливає на довкілля, повідомляє Суспільне.

Зараз на полігоні сортують зелені насадження, пластик та бляшанки. Деяку роботу виконують працівники власноруч. Для перероблювання увесь матеріал відправляють до заводів у Харківській області, каже директор департаменту екологічної політики Дніпровської міськради Олег Семенко.

“Всього ми приймаємо на полігон, в середньому, 1,5 — 2 тисячі тонн на добу. Сортування сміття [в Дніпрі, ред.] – це невеликий відсоток, але ми його нарощуємо”, – зазначив Олег Семенко.

На цей полігон не приймають батарейки, кислоти та відходи хімічного або металургійного виробництва. Незважаючи на це, переконує громадська активістка Тетяна Лампіка, робота полігону негативно впливає на довкілля.

“В такий спекотний період і не тільки, іноді навіть взимку, там є сморід. В цьому є проблема полігону, бо це балка. Це балка, в якій були червонокнижні рослини, де їх [нині] немає. Балка була дуже красива. Вона зіпсована, тобто, природний ландшафт не був збережений”, – розказала представниця ГО «Екопатруль» Тетяна Лампіка.

Робота полігону триває два роки, сміття туди привозять з усіх районів Дніпра. Тетяна Лампіка додає, що переробка 500 тисяч тонн пластику – це лише 1% від всього сміття.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині цієї весни рекордна висадка лісу
Екоактивісти провели дослідження якості води у с. Новолозуватка Дніпропетровської області
Чи можливо створити в Кривому Розу централізовану систему збору та утилізації листя?
«Звичайна річкова вода». Криворізькі екоактивісти оприлюднили результати перевірки води в Інгульці після ракетних ударів
Серед екологічних наслідків війни українців найбільше лякає радіація і мінування: результати опитування