Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Book Space оприлюднив повну програму цьогорічного фестивалю в Дніпрі

Цього року фестиваль відбудеться 3-5 вересня в офлайн-форматі у Дніпрі на Фестивальному причалі, що на Січеславській набережній. Про це повідомляє Читомо.

Організатори підготували 150 подій, на які запросили 250 українських та іноземних гостей. Програму фестивалю складається з дев’яти спецпрограм і спеціальних проєктів.

Урочисте відкриття відбудеться 3 вересня о 14:00 у павільйоні фокусної теми «Нова близькість». В її межах відбудеться 13 подій, кураторкою стала креативна директорка фестивалю Юлія Лактіонова.

О 15:00 розпочнуть:

  • дитячо-підліткову програму на 45 подій, кураторка Стефана Цебренко;
  • видавничу програму, в межах якої відбудеться 48 подій, кураторка Алла Рибіцька;
  • професійну програму на 12 подій;
  • у музеї «Літературне Подніпров’я» розпочнуть першу подію зі спецпроєктів: 6 подій, − кінопокази та лекції.

О 16:00 годині розпочнуть:

  • «Не/знане» − спеціальну програму про маловідомі в Україні мови та літератури, кураторкою якої стала Вікторія Старикова. У її межах запланували 6 подій за участю закордонних гостей: Софі Оксанен (Фінляндія), Мехмет Демірташ та Нермін Моллаоглу (Туреччина), Томас Цалапатіс (Греція), Нана Акосуа Генсон (Гана), Сантьяго Віллафанія (Філіппіни);
  • «Бібліотека ХХІ» − прграма про читання майбутнього та інноваційні формати (кураторки Стефана Цебренко та Юлія Лактіонова);
  • «Тандеми» − 5 подій про співіснування та комунікацію між собою творчих людей, що куруватиме Олена Юрчук.

О 19 годині поетичними читаннями розпочнуть музично-поетичну програму на 8 подій, кураторка Анна Ставиченко.

4 вересня, другий фестивальний день розпочнуть о 10:30 воркшопом «Від скролітелінгу до мультимедії: текстові проєкти в мережі», з якого стартуватиме освітня програма на 3 події «Книжки майбутнього», кураторка − Вікторія Наріжна.

Крім семи локацій на Фестивальному причалі, заходи проведуть у партнерських локації, серед яких Центр сучасної культури у Дніпрі (вул.Крутогірний узвіз, 21а), музей «Літературне Подніпров’я» (проспект Яворницького, 64).

«Згодом ми оприлюднимо топових гостей фестивалю, проте на цьому етапі хотілося б відзначити бельгійського соціолога Паскаля Ґілена та бельгійську філософиню Марліс де Мунк, які є співавторами книжки «Близькість: Мистецтво та освіта після Covid-19», що дуже перегукується з нашою цьогорічною фокусною темою. На Book Space Паскаль та Марліс матимуть дві події: лекцію на тему впливу людської близькості на мистецтво й освіту, а також дискусію про наше повернення до напівпублічних просторів: музеїв, театрів, центрів культури, які довгий час були для нас недоступними», − розповіли в ексклюзивному коментарі Читомо організатори фестивалю.

Книжковий фестиваль Book Space – це найбільша книжкова подія сходу України, перший український книжковий фестиваль із постійним фокусом на інноваціях у книговиданні, що проходить у Дніпрі щороку, починаючи із 2018-го. Організатором події є муніципальна програма «Культурна столиця».

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У Дніпрі стартує міжнародний книжковий фестиваль Book Space: чого очікувати та який кошторис заходу