Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Дніпропетровщині заступника голови райради підозрюють в одержанні неправомірної вигоди

Заступника голови однієї з районних у місті Кривому Розі рад викрили у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України (зловживання впливом).

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

За даними слідства, заступник голови райради вимагав та одержав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 5 400 гривень за вирішення питання стосовно безперешкодної реєстрації його місця проживання на території району та вплив на службових осіб військового комісаріату щодо постановки чоловіка на військовий облік.

Під час одержання вказаних коштів зловмисника було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває. Перевіряються інші факти систематичного вимагання та одержання посадовцем хабарів.

Окремо варто зазначити, що вказана особа до цього обвинувачувалась в одержанні неправомірної вигоди. Справа розглядається у суді, проте це не завадило фігуранту, починаючи з грудня 2020 року, після проведення місцевих виборів зайняти керівну посаду в органі місцевого самоврядування та продовжити свою злочинну діяльність.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів США: на Дніпропетровщині провели обшуки в обласного воєнкома (ВІДЕО)
Стан корупції в Україні 2023: сприйняття, досвід, ставлення​
У Дніпрі пройде суд над двома працівниками департаменту міської ради, що привласнили державні кошти
Чого українці бояться у майбутній відбудові? — результати соцопитування
Корупція та доброчесність очима українських підлітків