Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Оформити найпопулярніші ліцензії можна буде онлайн

Уряд розпочав експериментальний проєкт з переведення в електронний формат дозвільно-ліцензійних процедур — він називається «Е-Дозвіл». Тепер для отримання однієї з 13 найпопулярніших ліцензій бізнесу достатньо буде подати онлайн-заявку через застосунок або портал“Дія”.

Про це розповів заступник Міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

13 найпопулярніших ліцензій — це лише перший крок. Ми вже працюємо над розширенням переліку дозвільних документів, які можна буде оформити через “Е-дозвіл”. Скоро система повноцінно запрацює і підприємці зможуть оформляти перші ліцензії. Ймовірно, це будуть ліцензії на туристичну діяльність”,- зазначив Ігор Дядюра.

За його словами, повноцінний запуск “Е-дозвіл” дозволить забезпечити:

  • електронну подачу документів та цифровізацію всіх процедур у сфері ліцензування, реалізацію стратегії paperless — отримати ліцензію можна буде швидко, не витрачаючи зайвого часу та ресурсів;
  • абсолютну прозорість процесу розгляду заявок — передбачається, що підприємці зможуть відстежити заявки, переглянути стан їх опрацювання та звертатися зі скаргами в разі потреби;
  • контроль контролерів — порушення термінів розгляду заявок стане приводом для перевірки роботи відповідальних чиновників.

Крім того, запуск проєкту “Е-дозвіл” сприятиме масштабній дерегуляції. Наразі повний список всіх ліцензій, дозволів, погоджень налічує понад 1,5 тис. позицій. Проте багато з них є неактуальними та застарілими.

Ліцензування має залишитися лише в тих сферах, де є небезпека для життя, здоров’я, екології. Все інше має перейти на декларативні рейки та в зручний цифровий формат. Ми маємо зробити так, щоб держава насправді стала сервісною службою для бізнесу та громадян. Це дозволить сформувати довіру до держави та покращити бізнес-клімат України”, — додав заступник Міністра.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: єВідновлення: мешканці Дніпропетровщини отримали майже ₴58,5 мільйона за понівечене майно
Цьогоріч майже 9 тис родин отримали «пакунок малюка» або грошову компенсацію за нього
В «Дії» стартував прийом заявок на компенсацію за знищене житло: як подати
Мешканці Дніпропетровщини отримали вже майже 12,5 млн грн на ремонт пошкодженого через війну житла
Вже понад 300 підприємців з Дніпропетровщини виграли гранти на розвиток бізнесу за програмою «єРобота»