Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі більше ніж тисяча будинків перейдуть на індивідуальне опалення: куди звертатися мешканцям

У Дніпрі 1056 багатоквартирних будинків планово відключатимуть від системи центрального опалення після встановлення індивідуального опалення. Таке рішення ухвалили депутати міської ради (№ 67/8 від 23.06.2021 та № 110/9 від 28.07.2021). Передбачається, що перехід  триватиме 1-2 роки.

У 52 з цих домів внутрішньобудинкові котельні досягли граничного строку експлуатації та потребують капітального ремонту. За новими державними будівельними нормами котельні мають виноситися за межі домів – це потребує значних капіталовкладень.

«Котельні, про які йдеться, дійсно морально та фізично застаріли. Через це щорічно міська влада фінансує підприємство для погашення боргів перед НАК «Нафтогаз» за спожитий газ. Заборгованість утворилася через систематичну несплату дніпрян за надані послуги. Станом на сьогодні цей борг становить майже мільярд гривень. Програма з переведення мешканців цих будинків на індивідуальне опалення дозволить значно зменшити дотації на оплату за газ, а підприємству, наприклад, працювати над підвищенням енергоефективності — зменшувати кількість використовуваного газу та електроенергії», — зазначив під час пресконференції директор КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради Андрій Клименко.

Ще 1004 – це одно-триповерхові будинки. Тут мешканці сплачують тариф за тепло вищий, ніж мешканці багатоповерхівок.

«Якщо у висотних домах оплата за квадратний метр становить близько 30 грн, то у одно-триповерхівках може становити 100 грн. А після зміни ціни на газ у цьому опалювальному сезоні вони можуть зіткнутися із тим, що вартість за 1 кв. м становитиме не менше ніж 120 грн. Це великі суми для сімейних бюджетів. Тож було вирішено видати мешканцям таких будинків дозволи на встановлення індивідуального опалення», — зазначив заступник міського голови, директор департаменту благоустрою та інфраструктури міської ради Михайло Лисенко.

Усі без винятку мешканці отримають дозвільні документи на встановлення індивідуального опалення та проєктну документацію. Ті, хто не має заборгованостей за теплопостачання, отримають компенсацію, яка дозволить покрити витрати на встановлення індивідуального опалення. Ті ж, хто не сплачував вчасно, – отримають лише усі необхідні документи, без компенсації.

Михайло Лисенко також додав, що до 15 листопада 2021 року ті абоненти, які мають заборгованість, можуть її погасити, щоб отримати компенсацію на встановлення індивідуального опалення.

У департаменті житлового господарства Дніпровської міської ради створено відділ, який опікуватиметься переведенням мешканців вищезазначених будинків на індивідуальне опалення. З усіма запитаннями та роз’ясненнями вони можуть звертатися за телефоном: 778-12-19 (з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 та у п’ятницю з 9:00 до 16:45).

«Ми вже провели переговори з ДТЕК та «Дніпрогазом» щодо навантаження на їхні мережі та отримали рекомендації, яким домівкам варто перейти на газове автономне опалення, а яким на електричне. Ба більше, ми плануємо проводити заміну електромереж у будинках, де буде перехід на електричне опалення, щоб взимку не було неприємних сюрпризів», – зазначив директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Владислав Грицай.

Повний перелік адрес додається.

Перелік житлових будинків (.docx, 22 kb)

Перелік житлових будинків (.docx, 74 kb)

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Мешканцям Дніпра виплатять компенсацію за встановлене індивідуальне опалення. Подробиці
В Дніпрі мешканцям компенсують до 100 тис. грн витрат, пов’язаних з переходом на індивідуальне опалення
«Мережі не готові», — голова асоціації розвитку ОСББ про перехід на індивідуальне опалення у Дніпрі
Індивідуальне опалення. Про помилки Нікополя та заборону «автономки» у Кривому Розі
Перехід на індивідуальне опалення: як діяти дніпрянам та чи можливо отримати компенсації