Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Уявлення українців про молодь: результати опитування

В очах більшості, сучасна українська молодь патріотична та моральна – близько 60% так відповіли, і ще третина – мають протилежну думку. (Важливо: в дослідженні вік молоді не встановлювався – кожен респондент сам вирішував, що він розуміє під молоддю).

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке провела Соціологічна група «Рейтинг» до 30-ліття Незалежності України.

Відносна більшість (56%) вважають сучасну молодь малоосвіченою, лише 38% — високоосвіченою. В інших питаннях думки розділилися навпіл: 50% — говорять, що молодь працьовита, 45% — лінива, 45% — думають вона відповідальна, а 50% — безвідповідальна.

Для самої молоді – вони більш патріотичні та моральні, ніж для інших груп, особливо ніж для покоління їхнії умовних батьків – кому 31-50 років. При цьому рівень працьовитості молоді вище інших оцінюють старші респонденти.

Жінки оцінюють молодь краще за чоловіків. Також, краще молодь оцінюють забезпечені.

Коли йдеться про молодь, люди часто розуміють ту молодь, яку бачать навколо себе, тому тут є регіональні відмінності. На Заході, Галичині, в Центрі та в Києві молодь, за оцінками опитаних, більш патріотична, відповідальна, працьовита. На Донбасі, Півдні, Сході оцінки молоді негативніші: вона менш патріотична, неосвічена, лінива, безвідповідальна, менш моральна. Також існує прямий зв’язок зі ставленням до країни – чим більше респонденти відчувають гордість і радість за країну, тим більш позитивно вони оцінюють сучасну українську молодь.

Виборці Зеленського і Порошенка найбільш позитивні в оцінках сучасної української молоді – з них близько 70% сказали, що вона патріотична і моральна, 50-60% — відповідальна й працьовита. Найбільше негативних оцінок у ставленні до молоді серед виборців Мураєва, які оцінили освіченість, патріотичність й відповідальність молоді дуже низько.

Попри деякі негативні оцінки молоді, більшість українців вважає, що розвиток молоді має бути пріоритетом. Вікових відмінностей майже немає – старші так само як Покоління Незалежності бачать пріоритет у розвитку молоді.

Ознайомитися з усіма результатами дослідження можна за посиланням.

Аудиторія: населення України віком від 16 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews — телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 20000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: по Україні – не більше 1,0%, по області – не більше 4%. Терміни проведення: 20 липня – 9 серпня 2021 року.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Які спеціальності цікавлять майбутніх вступників: результати опитування
Молодь Дніпропетровщини запрошують долучитися до всеукраїнського конкурсу есе та малюнків
Молодь Дніпропетровщини запрошують пройти онлайн-курс з життєстійкості
Понад 40 тонн гуманітарної допомоги: молодь Дніпропетровщини долучилася до допомоги шелтерам
У Дніпрі обговорили можливості розвитку молоді з числа внутрішньо переміщених осіб