Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Чую, знаю, підкажу: юристи Veteran Hub у Дніпрі допомагають ветеранам

Про дружній простір, який створили для ветеранів у Дніпрі з можливістю отримати юридичну та психологічну консультацію, в інтерв’ю Відкритому розповіла юридична консультантка Veteran Hub у Дніпрі Ірина Антоненко.

«Юридичні консультації — це найпопулярніша послуга в хабі. У нас у кожному відділені працює свій юрист, особисто я проводжу в середньому 8-10 консультацій на день. До нас звертаються як учасники бойових дій, так і діючі військовослужбовці, члени їхніх сімей, родини загиблих. Коло питань — різноманітне: стосовно військової служби, отримання статусу учасника бойових дій, пільг, що надаються; також звертаються із сімейними питаннями, стосовно шлюбу та його розірвання, виплати аліментів на утримання дитини, встановлення графіку побачень; також з трудовими питаннями», — розповіла Ірина Антоненко.

Отримати консультацію у Veteran Hub можна телефоном, онлайн — у будь-якому месенджері та електронною поштою, особисто в офісі на вул. Мечникова, 19 (17 поверх). Юристи здійснюють первинну юридичну консультацію та надають зразки первинних юридичних документів — заяв, звернень, скарг.

Основна послуга Veteran Hub — це простір, де можна побути серед своїх, попрацювати, в разі потреби — отримати консультацію не тільки юриста, але й фахівця з пошуку роботи, кейс-менеджерів, які надають психологічну допомогу та підтримку.

Окрім цього, проводяться різноманітні заходи. Можна запланувати й свій захід, окрім політичних та релігійних, єдина умова — відсутність алкогольних напоїв.

«Наш простір відкритий з 11.00 до 19.00 з понеділка по п’ятницю, там працюють консультанти й можна завітати, також хаб відкритий в суботу з 11.00 до 18.00, але без консультантів. У будь-який момент у робочі години ветерани можуть просто завітати, щоб посидіти, попрацювати, або почитати книгу з нашої бібліотеки. На першому поверсі будівлі є рецепсія, де виписують перепустки. На 17 поверсі зустрічають первинні консультанти, які показують простір, ознайомлюють з його функціями. У Veteran Hub проводяться й різні заходи, зокрема медитативні концерти, йога, speaking club англійської. Також є групи підтримки для учасників бойових бій, ветеранів, де можна прийти поспілкуватися зі своїми, поговорити про все, що турбує, і отримати підтримку, або просто посидіти в колі своїх і послухати. Група підтримки проходить щочетверга з 18.00», — розповіла Ірина Антоненко.

Всі заходи, які відбуваються у просторі, висвітлюються на фейсбук-сторінці Veteran Hub Дніпро.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У Новомосковську продовжує роботу ветеранський простір ПлюсПлюс++
Як спілкуватися з пацієнтами-колишніми бійцями: у Дніпрі провели тренінг для сімейних лікарів
Хаб для ветеранів у Дніпрі тепер працює з понеділка по суботу