Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Фестиваль блогерів у Дніпрі: що очікує містян

У Дніпрі 25-26 вересня у рамках програми «Культурна столиця» стартує 5-й Всеукраїнський фестиваль блогерів «Дніпровський пост-2021».

У місті будуть фестивалити українські зірки Тik-tok та Instagram, популярні ютубери та топові Facebook-блогери.

Цього року серед зірок українського віртуального інформаційного простору: Павло Казарін, Татуся Бо, Аркадій Бабченко, Роман Скрипін, Юрій Гудименко, Євгеній Кузьменко, Денис Казанський, Богдан Процишин, Марина Данилюк-Ярмолаєва, Богдан Буткевич, Олександр Соколовський та Євгеній Гендін.

«Читабельні постаті» зійдуть з інтернет-платформ і постануть перед очима людей на Facebook Stage, аби поділитися з ними думками про суспільно-важливі аспекти нашого життя.

«Теми дискусій фестивалю полярні. Медійники говоритимуть про інформаційну безпеку та незалежні медіа, бізнес – про маркетинг та успішні бізнес-моделі. Торкнемося й тем освіти, материнства та батьківства. Окрім того, у списку запрошених є блогери, яких турбує питання «Як із блогера перетворитися на політика і шкодувати про це щодня«, — зауважує Євген Гендін, ідейний натхненник та організатор фестивалю «Дніпровський пост», позаштатний радник міського голови Дніпра з питань культури.

Челенджі, коротке вірусне відео, мінімум тексту й максимум розваг, які приємно сприймати візуально – так наступає нова Тik-tok-реальність. І в ній уже є власні лідери думок. Платформу Тik-tok на фестивалі представлять: TenYujin (6.1 млн Тік-Ток) Ліза Найс (2.2 млн Тік-Ток), LEONP (1.1 млн Тік-Ток).

«Фестиваль «виріс» із Фейсбуку. Але ми не можемо ігнорувати тренди сьогодення. У Тik-tok та Instagram величезна аудиторія. І люди з мільйонними аудиторіями так чи інакше мають вплив. І несуть певні меседжі. Нам цікаво їх почути«, — зауважує Євген Хорошилов, начальник управління культури Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

«Дніпровський пост» – це єдиний фестиваль у Дніпрі, який надає можливість обговорювати глобальні та конкретні події в країні, тенденції та мрії. Одна з найбільших цінностей фестивалю — він дає змогу зібратися медійним лідерам і розкласти по поличках закручені та складні суспільні конструкції. Це наче посиденьки з родичами і друзями на імпровізованій кухні. Щиро і по-дитячому правдиво.

«Дніпряни матимуть нагоду поспілкуватись із тими, за ким стежать в інтернеті. І ці фан-зустрічі будуть безкоштовними. Локації фестивалю «Дніпровський пост» відкриті для всіх«, – відмічає директор Всеукраїнського фестивалю блогерів Руслан Анфілов.

На фестивалі працюватимуть три локації: Facebook Stage (концерт-хол Bubamara, вул. Вернадського, 1/3), Stage Тік-ТокTalents (парк ім. Т. Г. Шевченка), Stage «Креативні міста, люди та блоги» (Creative state of Dnipro, вул. Барикадна, 16).

Списки учасників наразі поповнюються новими іменами. Уже відомо, що на фестиваль завітають заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко та Вікторія Давидова, радниця з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні.

Перед офіційним відкриттям фестивалю, яке заплановане на 13:00 у концерт-холі Bubamara (вул. Вернадського, 1/3), блогери проїдуть центром міста на самокатах. Хто саме здійснить мандрівку самокатом –
наразі інтрига. Старт пробігу об 11:30 від Музею українського живопису (пл. Троїцька, 5А). До компанії відомих та знаменитих може долучитися кожен охочий!

Впевнені, соцмережі «мільйонників» у рамках фестивалю вибухнуть цікавим контентом про Дніпро. Тож готуйтеся лайкати, репостити та дискутувати! Буде гаряче!

www.facebook.com/groups/dnipropost

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У Дніпрі відбудеться 5-й Всеукраїнський фестиваль блогерів «Дніпровський Пост»: програма заходу