Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Криворізькій станції екстреної меддопомоги передали ще 28 «швидких»

Криворізька станція екстреної медичної допомоги отримала нові «швидкі». Медикам передали 28 французьких Citroen Jumper. Автівки оснащені всім необхідним для порятунку «важких» пацієнтів. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов.

«Автопарк Криворізької станції екстреної меддопомоги тепер оновлений на 100%. Бригади будуть працювати на сучасних автомобілях. Обладнаних за світовими стандартами. Надійних, витривалих, комфортних», – зазначив Володимир Орлов.

«Швидкі» виконуватимуть відповідальну місію. На них медики «екстренки» транспортуватимуть хворих. І одразу, не втрачаючи ані хвилини, надаватимуть невідкладну допомогу.

«Працюємо над тим, щоб люди користувалися обладнаними новітньою технікою каретами швидкої допомоги. Вже оновили «швидкі» у Кривому Розі та Нікополі. На черзі – Новомосковськ і Павлоград», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Загалом у 2021 році Криворізька станція екстреної меддопомоги отримала 63 «швидкі».

«Коли взимку передавали перші 12 «швидких», поставили за мету повністю оновити автопарк. І сьогодні це здійснилося. Вдячний за співпрацю обласній та міській владі. А ще – сумлінним платникам податків. Маю надію, що ці машини врятують багато людських життів», – зазначив народний депутат України Юрій Корявченков.

В салоні – кардіомонітор, кисневі балони, електрокардіограф, дефібрилятор, пульсоксиметр. А ще – вакуумні шини, набір шийних комірців, ноші для постраждалих з ураженням хребта.

Є спеціальний пристрій – інфузомат. Це «розумний» насос-дозатор. Лікар зможе задавати програму та регулювати швидкість введення препарату пацієнтові. І навіть вводити декілька видів ліків одночасно.

«Дуже люблю свою роботу. На «швидкій» вже 18 років. Доводилося і запускати серце хворого, і повертати людину до життя після клінічної смерті. Із новими автівками не хвилюватимемося, що не зможемо надати всю необхідну допомогу», – поділилася старша фельдшерка Валентина Малова. 

Медики Криворізької станції виїжджають на виклики майже 600 разів на добу.

Леонід Константінов працює водієм «швидкої» з 1994 року. Каже, на такій сучасній машині їздитиме вперше.

«Автомобіль швидкісний, зручний. Має гарну прохідність, кліматконтроль», – сказав він

«Екстрена допомога тримається на трьох китах. Професійний транспорт високого рівня, навички медиків та своєчасне прибуття до пацієнтів. Все це ми тепер маємо», – підкреслив в.о. завідувача Криворізької станції екстреної медичної допомоги Артур Кравець.

Криворізька станція екстреної меддопомоги обслуговує 850 тис мешканців області.

«Об’єднали зусилля центральної, обласної та міської влади. Нові «швидкі» – це дуже велика допомога медикам, які обслуговують не тільки Кривий Ріг, а й увесь район», – підкреслив заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін.

Криворізькій станції – майже 100 років. Вона одна з найстаріших на Дніпропетровщині. Має 8 підстанцій та 10 пунктів базування.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Криворізькій станції екстреної меддопомоги передали ще 21 «швидку»