Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Ліміти для проєктів співфінансування, штрафи за засмічення території, доля електросамокатів: що ухвалили на сесії Дніпровської міськради

22 вересня у Дніпрі відбулася 10-та сесія міської ради.

Сесійним рішенням збільшили фінансові ліміти для проєктів співфінансування ОСББ та ЖБК. Раніше організовані співвласники могли подавати заявки не більше ніж на 200 тис. грн для поточних ремонтів та не більш як 1,5 млн грн – для капітальних. Тепер ці ліміти: до 250 тис. грн для поточних та до 2 млн грн – для капітальних.

Також збільшили терміни подання заявок. Раніше було до 31 серпня, тепер до 30 вересня.

Крім того, на наступний рік планується збільшити загальний обсяг фінансування цієї програми з міського бюджету у понад півтора раза: зі 100 млн грн до 160 млн грн.

Відомо, що об’єднання вже подали на 2022 рік заявок на загальну суму 187 млн грн. Саме тому у міськраді ініціювали зміни до програми.

Матеріальна та професійна підтримка молодих працівників бібліотек. Депутати Дніпровської міської ради проголосували за програму підтримки та розвитку «Бібліотечна молодь» на 2021-2025 роки.

Наразі у Дніпрі 39 бібліотекарів до 35 років, і програма розрахована на те, що їхня кількість щороку зростатиме, а кадровий потенціал публічних бібліотек зміцнюватиметься.

Як зазначають у департаменті гуманітарної політики Дніпровської міської ради, для залучення молодих спеціалістів до роботи в бібліотеках створюватимуться сприятливі умови, за яких зможе сформуватися кадровий потенціал публічних книгозбірень міста. Молоді бібліотекарі матимуть мотивацію, оскільки отримуватимуть щомісячну доплату у 2000 грн, зможуть навчатися та підвищувати кваліфікацію, а також братимуть участь у міжнародних та всеукраїнських заходах. Таким чином зросте професійний рівень молодих спеціалістів та зменшиться рівень плинності кадрів серед них.

Дніпровська міська рада прийняла у комунальну власність пасажирський теплохід, на якому проходитимуть заняття юні моряки та річковики. Ним опікуватиметься комунальний заклад позашкільної освіти «Міський палац дітей та юнацтва», де працюють відповідні гуртки. Судно дісталося територіальній громаді безкоштовно – його подарували.

Навчання на реальному теплоході дозволить дітям краще розуміти процес експлуатації корабля, роботу його технічних засобів, наприклад, двигуна.

«Коли вихованці потрапляють на робоче судно, вони мають змогу побачити запуск двигуна, його роботу, обслуговування та взагалі весь процес експлуатації судна», – зазначають у департаменті молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради.

У Дніпрі штрафуватимуть за викидання сміття у неналежних місцях та неправильне поводження із відходами. Комунальному підприємству «Екополіс» Дніпровської міської ради надано повноваження притягувати до адміністративної відповідальності тих, хто порушує правила поводження з відходами та засмічує територію міста. Представники КП складатимуть протоколи про адміністративні правопорушення та передаватимуть їх на розгляд адмінкомісій. Останні визначатимуть розміри фінансового покарання.

З вулиць міста прибиратимуть електросамокати, сегвеї, сегвілі, гіроскутери тощо, які здаються в оренду та не мають власників. Таке рішення пов’язано із тим, що особи, які випозичають комусь подібні транспортні засоби, використовують у своїй діяльності об’єкти комунальної власності. Аби продовжувати працювати на території міста, їм необхідно укладати договори з КП «Дніпровські активи» ДМР та сплачувати податки до міського бюджету.

«Якщо встановити власника самообслужного транспортного засобу, обладнаного електродвигуном, не можна, то такий транспортний засіб підпадає під ознаки знахідки. Уповноваженим особам виконавчих органів та комунальних підприємств надано право передавати виявлені транспортні засоби на майданчик для тимчасового зберігання з одночасною публікацією відповідного оголошення про знахідку на офіційному сайті міської ради», – йдеться у рішенні.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: