Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Опалювальний сезон на Дніпропетровщині: про підготовку, тарифи та субсидії

Дніпропетровщина готова до опалювального сезону вже на 90%. Це один з найвищих показників в Україні, зазначив під час брифінгу заступник голови ОДА Максим Беспальчук. Він розповів про тарифи на газ та субсидії на житлово-комунальні послуги. 

«Комунальники перевіряють житлові будинки, школи, дитсадки, лікарні. Ремонтують котельні, лагодять несправні теплові та водопровідні мережі, міняють труби. Нині перевищуємо планові показники підготовки до опалювального сезону», – сказав Максим Беспальчук.

За його словами, до роботи вже готові 973 котельні, 1,7 тис км теплових мереж, 795 шкіл, 797 дитсадків,  200 лікарень. Всі технічні роботи планують завершити за кілька днів.

«Рішення про початок опалювального сезону кожне місто чи громада приймають самостійно. Але він обов’язково має стартувати, коли впродовж трьох днів середньодобова температура буде +8°С», – наголосив заступник голови ДніпроОДА.

Якісно підготуватися до опалювального сезону допоможе й закон No1639, який підтримав Президент Володимир Зеленський. Він стосується врегулювання боргів підприємств теплокомуненерго перед Нафтогазом.

«Щодо ціни на газ, яка лежить в основі тарифу на тепло. Ми живемо в умовах ринку. Ринкова ціна змінюється в залежності від міжнародної ситуації. Але в Україні діє ще річний тариф, який захищає мешканців від коливань», – пояснив заступник голови ОДА. 

Для побутових споживачів річна пропозиція ціни газу – 7,96 грн за кубометр.   Для підприємств теплокомуненерго Нафтогаз пропонує трирічні контракти.Ціна на перший рік – 7,42 грн за кубометр.

«Різниця в ціні пов’язана з обсягами закупки. У побутових споживачів вона значно менша, ніж у Теплокомуненерго. Тому підприємства мають знижку», – сказав Максим Беспальчук. 

Мешканці Дніпропетровщини можуть оформити субсидію, нагадав він. ЇЇ отримують майже 185,5  тис родин. Ще понад 114  тис людей мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Дніпропетровщина на понад 60% готова до опалювального сезону
Купуйте дрова влітку: мешканців Дніпропетровщини закликають подбати заздалегідь про опалювальний сезон
Готовність українців до можливих проблем з опаленням: результати опитування
Чи готові українці до опалювального сезону: результати опитування
Опалення в будинки жителів Дніпра дадуть не раніше 1 листопада, — Михайло Лисенко