Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Під час карантину майже 5 тис мешканців Дніпропетровщини отримали соціальну послугу «догляд вдома»

На Дніпропетровщині під час карантину майже 5 тис мешканців отримали соціальну послугу «догляд вдома». Серед них – непрацездатні та маломобільні. Їм вдома допомагають соціальні працівники. Про підтримку людей з інвалідністю говорили на нараді у Дніпропетровській ОДА. 

«В області мешкає понад 212 тис людей з інвалідністю. З них майже 13 тис – діти. Покращення їхнього життя – один з наших пріоритетів. Тема особливо актуальна зараз. Під час підготовки до можливої чергової хвилі COVID-19», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

Він додав, що за час дії карантину майже 5 тис непрацездатних та маломобільних мешканців області отримали послугу «догляд вдома». До таких людей за визначеним графіком приходять соціальні працівники.  Вони допомагають вести домашнє господарство, прибирати, готувати їжу, закуповують продукти і ліки.

А ще в області працює соціальне таксі. Такий транспорт є у Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському, Нікополі, Покрові Його послугами у 2021 році скористалися понад 2,5 тис жителів з інвалідністю.

Під час зустрічі у ДніпроОДА обговорювали й питання оздоровлення, фінансової підтримки, освіти людей з інвалідністю.

«Нас турбує тема доступності до інфраструктури. А ще те, як живуть люди з порушеннями зору, опорно-рухового апарату. Із Дніпропетровщиною маємо налагоджений діалог. Отримуємо інформацію від громадських організацій та батьківської спільноти», – сказала урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова.  

Вона відмітила, що під час триденного перебування на Дніпропетровщині побачила багато позитивних моментів. Взяла до уваги над чим ще потрібно попрацювати.

Планують запроваджувати освітні та профорієнтаційні програми для молоді з інвалідністю. Навчати працівників інтернатних закладів професійно підбирати візочок для кожного вихованця.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині цьогоріч надали більш ніж 56 тис соціальних послуг для маломобільних мешканців
У травні на Дніпропетровщині майже 10 тис людей отримали соціальні послуги за спрощеним порядком
Понад 32,5 тис мешканців Дніпропетровщини отримують соцпослуги з догляду вдома