Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Чумаках відкрили збудовану «з нуля» амбулаторію

У Чумаках Дніпровського району відкрили нову амбулаторію. Її звели «з нуля» у центрі села. Про це сповістив заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний. 

У 2021 році на Дніпропетровщині збудували понад півтора десятки сільських амбулаторій, розповів Іван Начовний. Медицину розвивають за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Чумаки відзначають День села. До свята мешканці отримали подарунок. Тепер поряд з домом мають новий медзаклад із сучасним обладнанням», – сказав заступник голови ОДА.

У новій амбулаторії – кабінети лікарів, оглядова, маніпуляційна, кабінет щеплень. Є всі зручності для людей з інвалідністю.

«Раніше сільська амбулаторія тіснилася в старому орендованому приміщенні. Воно не відповідало стандартам якісної медицини. Не вистачало кабінетів та обладнання. Тепер – інша справа», – поділилася сільська голова Чумаківської громади Валентина Стець. 

Для діагностики сімейні лікарі мають сучасне обладнання. Гематологічний аналізатор крові, апарат ЕКГ. Можуть порадитися із колегами з обласних лікарень за допомогою телемедичного комплексу. В їхньому арсеналі й експрес-тести на різні віруси.

«Раніше по аналіз крові місцеві їздили до районної лікарні. А це кілометрів 30. Звичайно, було дуже незручно. Тепер все можна зробити на місці. В амбулаторію приємно зайти, така краса! Справжня знахідка», – поділилася головна лікарка підгороднянського Центру первинної медико-санітарної допомоги Людмила Побігай. 

В окремому крилі амбулаторії – житло для двох сімейних лікарів. Є кухня-вітальня, затишні спальні. Придбали і службове авто.

«Тепер маємо таку красу! Кабінети світлі, просторі. Прийшовши сюди, людина вже відчуватиме себе краще», – поділилася місцева мешканка Валентина Гриценко. 

«Я не могла повірити, що будівництво завершать так швидко. Нова амбулаторія – це впевненість у майбутньому, новий рівень життя. Люди знатимуть, що вони захищені, що вони в надійних руках. Тому що лікарі тут дуже гарні», – сказала відвідувачка амбулаторії Олена Хоменко. 

Амбулаторія обслуговуватиме 3,5 тис людей.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У центрі Миколаївки відкрили збудовану «з нуля» амбулаторію сімейної медицини
У Могилеві відкрили збудовану «з нуля» амбулаторію
Із денним стаціонаром і аптечним пунктом: в Курилівці фінішувало будівництво амбулаторії
У Китайгороді запрацювала новозбудована амбулаторія
Новини з майданчиків «Великого будівництва»: в області зводять амбулаторії, ремонтують дороги і стадіони