Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі облаштовують нові зони відпочинку: подробиці

У Дніпрі продовжують облаштовувати нові зони відпочинку. Так повним ходом триває реконструкція площі Успенської.

За словами заступника міського голови Михайла Лисенка, нова локація стане іще одним туристичним магнітом як для гостей, так і самих дніпрян.

«Ця зона відпочинку облаштовується для людей різних вікових груп. Тут з-поміж іншого буде і дитяча зона, територія для відпочинку, скейтерів. Також будуть спеціальні навіси, які захищатимуть від сонця, лавочки, фонтани, масштабне озеленення. Частина дерев уже висаджена. Окрім того, у цьому місці дещо змінили схему дорожнього руху. З боку ліцею № 100 рух перенесено на протилежний бік. Відтепер пішоходам не потрібно буде перебігати через дорогу і вистрибувати перед автомобілями. Плануємо закінчити реконструкцію площі до кінця року», – розповів під час виїзної пресконференції 29 вересня Михайло Лисенко.

Посадовець також додав, що міська влада і надалі впроваджуватиме концепцію створення у Дніпрі комфортних зон відпочинку.

Головний архітектор міста Дмитро Волик зазначив: «Після реконструкції площа Успенська стане поліфункційною рекреаційною територією, яка з одного боку буде як пішохідний транзит, з іншого – як сквер, зона відпочинку. Пішохідний каркас у подальшому буде пов’язаний з вул. Ливарною, де рекреація продовжиться пішохідним бульваром, який пролягатиме через набережну і до парку ім. Шевченка. Такі великі пішохідні «коридори» дають гарний контакт з міським середовищем. У таких місцях можна не лише перепочити, а й ознайомитися з пейзажами. Словом, формуємо контактне міське середовище, аби Дніпро ставав ще комфортнішим».

Водночас, за словами куратора проєкту, представника підрядної організації Дмитра Шевченка, під час реконструкції цілком замінено усі комунікації: «Наразі виконано бетонні роботи на площі близько 2,5 тис. квадратних метрів, розпочаті роботи з облицювання гранітом, підготовки до формування центральної клумби, тераси, велодоріжки».

Паралельно продовжується і капітальний ремонт іще однієї зони відпочинку – скверу ім. Євгена Клочка, що на перехресті вулиць Калинової та Образцова.

«Цей сквер мав ще пострадянський вигляд. Півтора року тому взяли його на баланс і спільно з ініціативними мешканцями цього району почали реалізовувати проєкт з перевтілення цього скверу на сучасну зону відпочинку. Тобто побажання мешканців були враховані. Зокрема, тут буде і зона з дитячим майданчиком, тренажерами, територія для відпочинку, пішохідні доріжки. Словом, сквер стане сучасним», – наголосив директор департаменту парків та рекреації міської ради Олександр Буйволюк.

За словами представника підрядної організації Максима Загоруйка, ремонтні роботи у згаданому сквері планують закінчити до листопада.

«Замінили тут усі інженерні мережі, зокрема й зовнішнє освітлення. Наразі проводиться укладання плитки, підготовлено все для улаштування газону, який буде з автоматичним поливом. Після цього вже монтуватимемо обладнання для дитмайданчика, лавочки тощо», – додав Максим Загоруйко.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: