Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі продовжують роботу безкоштовні курси з української мови: як долучитися

У Дніпрі вже 2 роки існують безкоштовні курси для тих, хто хоче вивчати українську мову. Про це на пресконференції телеканалу Відкритий поговорили з письменницею, викладачкою української мови, засновницею курсів «ДУМ» Наталією Гейман.

Історія створення клубу «ДУМ» («Добровольці української мови») розпочалася зі звичайного посту, в якому всіх бажаючих запрошували на зустріч для вивчення державної мови країни.

«У нас відбувається постійна міграція, але є якийсь кістяк людей, які відвідують зустрічі з першого дня. З тих пір як ми почали і до сьогодні. Я не можу сказати, що в нас можна навчитися й піти. У нас, я б сказала, неможливо наговоритися, бо ми не вчимося, а найчастіше говоримо, спілкуємося та вводимо українську мову в ужиток», — розповіла Наталія Гейман.

Зараз у більшості своїй дніпряни користуються двома мовами: для роботи українська, а в побуті російська. Але перехід на постійне використання рідної мови багатьом людям дається непросто.

«Дуже часто я чую, що людині краще спілкуватися російською, щоб не псувати українську і не використовувати суржик. Я з цим не погоджуюся. Якщо є бажання заговорити українською, то гарна українська завжди починається з поганої. Якщо не практикуватися — нічого не вийде. А для того, щоб перейти й почати розмовляти українською мовою, необхідно оточити себе повністю українським контентом. Коли ми вчимо англійську, то ми намагаємося слухати пісні, дивитися фільми цією мовою. Це має бути максимально україномовне середовище — українські книги, бажано поезія, українські пісні й люди, з якими можна поговорити українською», — також поділилася Наталія.

Більше інформації про клуб «ДУМ» можна дізнатися у фейсбуці. Долучитися до вивчення мови можна щовівторка о 18.30, First Wave (вул. Короленка, 3).

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Перейти на державну мову легко: у Дніпрі стартував безкоштовний курс української для дорослих
15 сервісів для вивчення української мови
Вивчай українську: Дніпропетровщина в лідерах за кількістю безкоштовних онлайн-ресурсів, курсів та розмовних клубів
У Нікополі всіх бажаючих запрошують на курси української мови
У Кривому Розі діють безкоштовні розмовні клуби української онлайн та офлайн