Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Солонянській громаді збирають проєктні ідеї до Стратегії розвитку

До 19 вересня у Солонянській селищній територіальній громаді Дніпропетровської області триває збір проєктних ідей до Стратегії розвитку на період до 2027 року.

Запрошуємо всіх зацікавлених у розвитку Солонянської територіальної громади, представників місцевого самоврядування, громадські організації, установи та організації усіх форм власності, жителів громади запропонувати ідеї проєктів, які дозволять реалізувати завдання Стратегії, — повідомляється на сайті громади.

Далі уточняється, що запропоновані проєкти мають бути спрямовані на досягнення суспільної вигоди, мати термін реалізації до трьох років та стосуватися одного із завдань Стратегії розвитку громади.

Солонянська селищна територіальна громада впродовж 2021 працювала над розробкою стратегії розвитку за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Роботу супроводжували команда Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» в Дніпропетровській області та експерт з розробки Стратегії розвитку Програми «U-LEAD з Європою» Денис Абрамов. Вже відбулися три засідання робочої групи, в ході яких були напрацьовані стратегічне бачення розвитку громади, цілі та завдання, визначені сильні та слабкі сторони, розглянуті можливості для розвитку, загрози та ризики.

Громада визначила на найближчі п’ять років такі основні стратегічні цілі: підвищення рівня розвитку економіки громади, забезпечення високих стандартів життя в громаді, покращення рівня розвитку інфраструктури.

Збір проєктних ідей – це важливий етап роботи над стратегічним планом розвитку ТГ і вимагає максимальної активності всіх мешканців громади, адже від того, як представники різних верств населення, професій та вікових груп долучаються до написання цього «дороговказу», залежить реалізація їх ініціатив або ідей, — зазначила керівниця Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» в Дніпропетровській області Олена Тертишна. І додала, що важливою умовою для «робочої» стратегії є написання її громадою.

Після того, як будуть зібрані проєктні ідеї у громаді далі робоча група буде готуватися до четвертого засідання, результатом якого стане підготовлений до оприлюднення проєкт Стратегії розвитку. Наступним етапом стане розгляд та затвердження документу депутатами селищної ради на сесії.

Розробка Стратегії розвитку громади за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» для нас є важливим етапом, адже ми отримаємо документ, сформований з урахуванням європейських підходів муніципального розвитку. Для жителів громади Стратегія стане своєрідною місцевою Конституцією, де знайшли відображення не лише бачення мешканцями пріоритетів розвитку громади, а й завдання для місцевої влади щодо їх впровадження. А головне, що Стратегія є тим документом, який об’єднує. Це не політичний інструмент, це інструмент консолідації всіх, хто живе на нашій рідній Солонянській землі, — сказав голова Солонянської територіальної громади Михайло Копєйко.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Чотири громади Дніпропетровщини беруть участь у навчальному курсі «Кроки для спеціалістів. Управління проєктним циклом» від U-LEAD
Стань голосом своєї громади: реєструйся на зустрічі з командою Суспільного у громадах Дніпропетровщини
Освітяни Дніпропетровщини готуються до нового навчального року
Як повоєнна відбудова визначатиме розвиток регіонів
Павлоградська та Перещепинська громади розроблятимуть програми та плани комплексного відновлення територій за підтримки U-LEAD