Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Вибух у Дніпрі, від якого загинули речниця ДСНС й інструктор: слідство розглядає дві версії

Слідство розглядає дві версії щодо вибуху в Дніпрі, від якого загинули речниця управління ДСНС Дар’я Гречищева й інструктор-парамедик Олексій Кавлак.

Вибух міг бути пов’язаний з професійною діяльністю загиблих або ж з «неприязними стосунками з певним колом осіб». Про це на брифінгу в понеділок, 20 вересня, повідомив заступник керівника обласної прокуратури Олександр Савенко, пише Суспільне.

«Вказані особи мали активну громадську позицію, вони були волонтерами, вони були інструкторами-парамедиками і займалися доволі активною діяльністю. Неодноразово перебували в зоні ООС», – пояснив представник прокуратури одну з версій.

На уточнююче запитання Суспільного щодо другої версії – щодо осіб, з якими могли бути «неприязні стосунки», – він зазначив, що «слідство детально й глибоко має в цьому розбиратися».

Олександр Савенко також повідомив, що вилучене під час обшуку вдома в загиблого інструктора поки вивчають експерти.

«Говорити, що саме вилучено, які це пристрої, не пристрої, вибухові речовини – буде нам відомо згодом», – сказав він.

Сила вибуху – від 1 до 2 кілограмів у тротиловому еквіваленті. Де був епіцентр вибуху, поки досліджують, сказав Савенко.

Він пояснив, що правова кваліфікація – «терористичний акт» – пов’язана з тим, що вибух стався в громадському місці, поблизу від центру міста.

Представник прокуратури також попросив очевидців події звертатися до слідчих, аби надати додаткову інформацію.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Вибух авто в Дніпрі: стали відомі імена загиблих