Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Ідеї сучасного фемінізму вважають актуальними більшість учасників онлайн-опитування ZMINA

Ідеї фемінізму для сучасного українського суспільства вважають актуальними тією чи іншою мірою 63,8% респондентів онлайн-опитування. Причому актуальність цих ідей відзначають як феміністки й феміністи, так і ті, хто себе до них не зараховує.

Про це свідчать результати онлайн-опитування “Що в Україні думають про сучасний фемінізм та феміністок”, проведеного Центром прав людини ZMINA в серпні 2021 року за підтримки посольства Федеративної Республіки Німеччина.

Загалом участь в онлайн-опитуванні взяли 725 респондентів64,8% жінок та 35,2% чоловіків. 61,2% респондентів не вважають себе феміністом або феміністкою (з урахуванням 19,4% опитаних, які обрали позицію “важко сказати” в питанні про ідентифікацію). Вважають себе такими 38,8% респондентів. Результати онлайн-опитування водночас стосуються безпосередньо опитаних та не можуть бути поширені на все населення України.

Так, дуже актуальними та радше актуальними вважають ідеї фемінізму для українського суспільства 95,7% тих, хто називає себе фемініст(к)ами, і 43,7% тих, хто не може себе так назвати.

Зовсім неактуальними ці ідеї вважають 31,9% загальної кількості респондентів, серед них більшість становлять чоловіки (69,7%), а частка жінок – 30,3%.

Окремо респонденти відповідали на запитання, чи підтримують вони ідею про рівні права та рівні можливості для жінок і чоловіків.

Так, підтримку цій ідеї висловили майже 90% із загального числа опитаних, зовсім не підтримують ідею рівності лише 5% респондентів, більшість із них є чоловіками.

Серед тих, хто не вважає себе феміністом або феміністкою, ідею рівності підтримали 82,9%. Серед феміністів/-ок ідею підтримали 98,2%.

Крім того, обидві групи – і фемініст(к)и, і не фемінст(к)и – вважають найактуальнішим питанням, яке потребує розв’язання, домашнє насильство. Його обрали 93,2% феміністів/-ок та 74,3% нефеміністів/-ок.

На другому місці за важливістю для нефеміністів/-ок опинилося “створення умов для поєднання жінками роботи та материнства”: його обрали 57,9%. Третім найважливішим для розв’язання вони вважають “зменшення рівня сексуальних домагань” (56,8%).

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Аби оцінити якість організації шкільного харчування: на Дніпропетровщині проводять опитування для батьків учнів
Що потрібно молоді: на Дніпропетровщині стартувало масштабне опитування
Підприємців Дніпропетровщини запрошують заповнити «Анкету експортера»
Серед переселенців у Томаківській громаді проводять опитування щодо потреб ВПО
У Кривому Розі проводять опитування щодо потреби ВПОв інвалідних візках. Як взяти участь?