Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


«Кіт Василь»: у Дніпрі відкрили десяту мініскульптуру проєкту «Відчуй Дніпро»

Четвертого жовтня у Дніпрі відкрили десяту мініскульптуру проєкту «Відчуй Дніпро» – «Кіт Василь». Її розмістили на вул. Січеславській Набережній, 37-Д. Скульптор «Кота Василя» – В’ячеслав Ємельяненко. Нова мініскульптура присвячена казковому герою, якого створив дитячий поет з Дніпра Олексій Крилов і художник-ілюстратор Володимир Любарський.

Під час заходу вихованці творчого гуртка декламували вірш «Кіт Василь» українською, англійською і німецькою мовами.

«Програма «Культурна столиця» підтримала гарний проєкт «Відчуй Дніпро» зі встановлення таких мініскульптур, які асоціюються з містом. Вірші нашого земляка Олексія Крилова – це мова дитинства. Особливо, добре усім відомий «Кіт Василь», який відтепер «прописався» у Дніпрі. Прогулюючись набережною, мешканці і гості міста любуватимуться усім добре відомим персонажем і згадуватимуть його творців з Дніпра – Крилова і Любарського», – сказав голова художньої ради при міському голові Григорій Гельфер.

У встановленні мініскульптури «Кіт Василь» допомагала дніпровська журналістка газети «Наше місто» Юліана Кокошко.

«За своєю діяльністю ще у 2012-му році випадково потрапила до квартири, де мешкав Олексій Крилов. Написала цикл статей про родину Крилових, і виникла ідея увіковічити пам’ять про нашого відомого земляка, оскільки у місті не було нічого, щоб нагадувало про нього, – ані меморіальної дошки, ані пам’ятника. Спало на думку зробити це через його найвідомішого літературного персонажа Кота Василя, якого знають і полюбляють усі діти, їхні батьки, дідусі й бабусі. Через різні причини тоді не вдалося втілити цей проєкт. А зараз у рамках «Відчуй Дніпро» це вдалося зробити, і, звісно, цьому дуже рада», – підкреслила Юліана Кокошко.

На відкриття мініскульптури «Кіт Василь» завітала і донька Олексія Крилова – Марина Крилова: «Переповнюють неймовірні емоції, що пам’ять мого батька увіковічили саме таким чином – через скульптуру його казкового персонажа. Гарною вона вийшла і цілком схожою».

Автор проєкту «Відчуй Дніпро» Карен Агаджанян додав: «Проєкт об’єднує дніпрян. Усі охочі можуть звертатися до нас, і ми разом прикрашатимемо наше рідне місто такими маленькими елементами нашої історії, як мініскульптури. Цього року їх відкриємо ще шість».

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У Дніпрі 13-ту міні-скульптуру “Відчуй Дніпро” присвятили видатному військовому лікарю Івану Лєшку-Попелю
У Дніпрі відкрили 12-ту мініскульптуру проєкту «Відчуй Дніпро»
У Дніпрі відкрили одинадцяту мініскульптуру проєкту «Відчуй Дніпро»
У Дніпрі до Дня міста відкрили дев’яту мініскульптуру проєкту «Відчуй Дніпро»