Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


SaveDnipro займеться зменшенням шкідливого впливу забрудненого повітря на життя та здоров’я людей

Громадська організація SaveDnipro розпочинає спільний проєкт з польською IT компанією Lichba “Djinn EI” щодо зменшення шкідливого впливу забрудненого повітря на життя та здоров’я людей.

Громадська організація SaveDnipro в рамках реалізації спільного проєкту «Підвищення стійкості здоров’я населення України до забруднювачів повітря», що реалізується у співпраці з IT компанією Lichba “Djinn EI” за Програмою розвитку ООН (ПРООН) через Polish Challenge Fund (Польща) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща, розробить нову функцію у найбільшому екологічному чат-боті України SaveEcoBot.

Нова функція надаватиме користувачам рекомендації, як мінімізувати вплив на здоров’я та життя, якщо рівень забруднення повітря буде перевищувати допустимі показники.

Пілотним містом, де буде відбуватися реалізація даного проєкту стане м. Дрогобич. Мешканці цього міста першими зможуть на собі оцінити оновлений функціонал. Проєкт триватиме до 30 червня 2022 року. Окрім загальнодоступного оновленого чат-боту, в рамках реалізації проєкту м. Дрогобич отримає нові станції моніторингу якості повітря SaveEcoSensor.

Додатково:

ГО SaveDnipro з 2017 року бореться за скорочення викидів, відкриття екологічних даних та антикорупцію в екологічній сфері. Починали діяльність у м. Дніпрі, але вже декілька років залучені у національний порядок денний. Команда SaveDnipro створила найбільший в Україні екологічний чат-бот і карту SaveEcoBot та розвивають власну мережу станцій громадського моніторингу якості повітря. Наразі SaveEcoBot працює у 15 країнах і має понад 1,5 мільйона користувачів.

«На сьогодні українці вже отримують певну інформацію про якість атмосферного повітря у багатьох містах та містечках країни. Проте індекс якості повітря AQI не дає детального розуміння впливу на здоров’я того чи іншого рівня забруднення. Наприклад, особа, яка є астматиком не знає точно, скільки часу, проведеного на вулиці без спеціальної маски при помаранчевому рівні AQI, є критичним для самопочуття та як саме це може позначитися на її здоров’ї. Тому наша співпраця з Polish Challenge Fund націлена на те, щоб завдяки інноваційному рішенню суттєво підвищити поінформованість українців про вплив забрудненого повітря на їх здоров’я саме у той момент і там, де вони знаходяться», – Артем Романюков, співзасновник / директор з розвитку, SaveDnipro.

Lichba sp.z.o.o. – це польська компанія, яка спеціалізується на створенні нових рішень що надає рекомендації кінцевому споживачеві щодо покращення якості життя шляхом автоматизації даних про навколишнє середовище та їх аналізу. Рішення, які створює польська компанія Lichba “Djinn EI”, дозволяють витягати дані про навколишнє середовище з різних джерел, аналізувати їх у режимі реального часу, та надавати легку зрозумілу інформацію про вплив навколишнього середовища на здоров’я людини кожному громадянину. Методологія впливу аналізу даних на навколишнє середовище була розроблена та адаптована за допомогою таких компаній: Airly, Ambee, Інституту медицини праці (Шотландія), EIFER (Європейський інститут енергетичних досліджень, Німеччина), Швейцарського інституту алергії та астми (Швейцарія) та ін.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Як перевірити якість повітря у Дніпрі та подати скаргу на забруднення?