Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі літніх людей навчили користуватися Google-картами

3 жовтня у Дніпрі в межах освітнього проєкту «Протон-Марафон: втілюй мрії у 60+!» сертифікований фотограф Google Микола Омельченко навчив людей літнього віку користуватися перевагами нових технологій. Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на пресслужбу проєкту.

Перший в Україні сертифікований фотограф Google Микола Омельченко провів майстер-клас із цифрової грамотності для людей елегантного віку, присвячений можливостям Google-карт.

Подія відбулася в межах благодійного освітнього проекту «Протон-Марафон: втілюй мрії у 60+!», ініційованого Університетом третього віку «Протон» за підтримки Благодійного фонду “Let’s help!”. Марафон триває з 1 по 13 жовтня і охоплює Київ, Одесу, Львів, Харків і Дніпро, де цього року відкрилися регіональні представництва «Протона».

«Усе нове, звісно, відлякує. Одразу виникає два питання: чи в мене вийде? Чи потрібно це мені? Відповідь: усі технології роблять наше життя легшим, а побут – простішим, тож варто на повну ними користуватися, – переконує Микола Омельченко. – Можна в реальному часі ділитися з дітьми та внуками фотографіями – квіткою, яка у вас на дачі зацвіла, чи чимось цікавим, що ви побачили десь. Так ви комунікуєте з рідними, ви на зв’язку. Це важливо. Але також ви можете змінювати світ. Зокрема, за допомогою Google-карт».

Під час майстер-класу Микола Омельченко покроково показав, як додавати маршрути, залишати відгуки, оцінювати безбар’єрність того чи іншого місця, робити красиві панорамні знімки. А ще – як мандрувати світом, не покидаючи дому.

«Наш мозок швидше обробляє візуальну інформацію, ніж текстову. Ми побачили щось один раз – і запам’ятали. Тому краще додавати на Google-карту картинку, ніж текст. Це дієвіше, – радить фахівець. – Скачайте на смартфон додаток Street View – так ви зможете робити ще й панорамні знімки. Телефон з цим додатком сам підкаже, куди направляти камеру, щоб панорамне фото вийшло максимально вдалим».

Микола Омельченко наголошує, що перш, ніж додати знімок на Google-карту, переконайтеся, що він «гарний, цікавий і не нашкодить власнику закладу», якщо ви знімаєте в кафе, магазині, аптеці тощо.

«Пишіть відгуки про громадські заклади, які відвідуєте, – і позитивні, і негативні. Але завжди – правдиві. Відгуки формують і показують рейтинг закладу в пошуковику. Наприклад, якщо кафе має рейтинг 3-4, то краще туди не йти – там або обслуговування погане, або якісь їжі не дуже. Якщо ж 4-5, то це гарний заклад. Ви також можете додати фотографії з цього закладу», – пояснює він.

І нагадує, що наша уважність допомагає не лише нам, а й іншим людям ухвалювати рішення та обирати максимально комфортні маршрути.

«Ми зробили декілька маршрутів доступності у Вінниці. Показали, які дороги вибрати людям з інвалідністю, щоб комфортно і безбар’єрно відвідати той чи інший заклад, наприклад центр зайнятості чи міську адміністрації», – говорить лектор та закликає ставити на карті точки, де є усі необхідні зручності для людей з інвалідністю – пандуси, таблички шрифтом Брайля, наземні переходи з ліфтами тощо.

Цим заходом із цифрової грамотності Університет третього віку «Протон» анонсує початок роботи свого регіонального представництва у Дніпрі. Щоб стати студентом чи студенткою «Протона» у цьому місті, потрібно мати пенсійне посвідчення та зателефонувати до регіонального менеджера у місті Дніпро Наталії Коломенської за номером (098)115-75-13.

«Мета нашого освітнього проекту «Протон-Марафону: втілюй мрії у 60+!», як і загалом мета заснування і розширення Університету третього віку «Протон», – показати, що вихід на пенсію – це не кінець життя, а новий цікавий етап з новими можливостями. Усвідомлення цього є першим крок не лише до зміни якості власного життя, а й загалом до зміни культури старіння в Україні, – розповідає співзасновниця і голова правління БФ Let’s help Ольга Бондаренко. – Ми прагнемо забезпечити ці можливості широкому колу людей елегантного віку, надати їм безбар’єрний доступ до освіти, спорту і якісного дозвілля, щоб вони якнайдовше залишалися важливою і активною частиною суспільства».

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У Дніпрі відкрили простір для переселенців
У Кривому Розі запустили інклюзивний курс гончарства для дітей із синдромом Дауна
У Кривому Розі діти з родин військових та ВПО проходять арттерапію, малюючи автопортрети
«Надрукуй перемогу». У Дніпрі волонтери ДрукАрмії та Гончаренко центру відкрили безкоштовну майстерню 3D-друку
Майстер-клас просто неба: мешканців Дніпропетровщини навчали надавати домедичну допомогу